Капусняк – одна з найпопулярніших українських страв. Спробуйте приготувати.
Капусняк – ще з давніх часів одна із найпопулярніших страв української кухні. Основним її інгредієнтом є квашена капуста. Саме вона надає цьому супу особливого аромату й кислуватого смаку. Цю страву часто подають до столу на свята, а для багатьох це ще й смак дитинства. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 1 кг свинини
- 400 г квашеної капусти
- 3 л води
- 300 г картоплі
- 100 г пшона
- 80 г ріпчастої цибулі
- 80 г моркви
- рослинна олія
- 10 г часнику
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Приготування:
- М’ясо ретельно промийте, викладіть у каструлю, залийте водою і відправте на вогонь. Додайте в бульйон сіль та спеції, накрийте кришкою й варіть до повної готовності м’яса приблизно годину-півтори. Відварене м’ясо витягніть, наріжте на невеликі шматочки.
- Картоплю очистіть, помийте та наріжте кубиками. Відправте у киплячий бульйон і почекайте, поки закипить.
- Промийте пшоно. Коли бульйон із картоплею почне кипіти, викладіть у каструлю підготовлене пшоно.
- Цибулю очистіть і наріжте кубиками, моркву почистіть і натріть на великій тертці. Розігрійте пательню, додайте олію та помішуйте овочі на середньому вогні до прозорості цибулі.
- Капусту промийте під проточною водою і відправите у сковорідку до цибулі та моркви. Перемішайте та тушкуйте 5 хвилин, потім додайте в бульйон.
- Поверніть в бульйон м’ясо, додайте перець, вичавіть часник через прес, посоліть за потреби. Перед подачею посипте капусняк рубаним кропом.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.