ЖИТТЯ

Як працює “Дія”, коли немає електрики та інтернету

Мобільний застосунок “Дія” замінив українцям паперові документи. А чи працюватиме додаток без електрики та інтернету?

Багато українців перестали носити із собою паперові документи, покладаючись на мобільний застосунок “Дія”. Чи є ризик не мати до них доступу у випадку відключення електроенергії чи зникнення інтернет-покриття. На це запитання у телемарафоні “Єдині новини” відповів керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік, передає Інформатор.

“У випадку відсутності електроенергії “Дія” залишається доступною, якщо є хоч якийсь мобільний зв’язок. Якщо немає мобільного зв’язку, документи з застосунку не зникають якийсь час. Тобто кожен документ буде доступним в тій чи іншій мірі. У будь-якому випадку будуть доступні Є-документи, які ми запускали на випадок відключених реєстрів”, – сказав Мстислав Банік.

Яка ситуація в енергосистемі України

У понеділок, 5 грудня, під час ракетної атаки найбільше постраждали Одеська та Київська області. Через пошкодження деяких електростанцій та частини електромереж в енергосистемі країни знизилось виробництво електроенергії. Для збереження балансу в енергосистемі в усіх регіонах України тимчасово застосували аварійні відключення споживачів. Про це 6 грудня о 14:00 повідомила пресслужба “Укренерго”.

На відновлення обсягів виробництва електроенергії до рівня, який був до ракетної атаки 5 грудня, потрібно ще кілька діб. Всім областям довели ліміти споживання електроенергії.

Нагадаємо, що в Переяславі є заклади, які працюють, попри відключення електроенергії. Повний перелік – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору