ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: серіал “Венздей” від Netflix став надзвичайно популярним

“Венздей” – прем’єра від Netflix, серіал, який здобув неймовірну кількість шанувальників у всьому світі. Ця історія сповнена таємницями, пригодами та загадками.

Я думаю, прочитавши заголовок, ви вже зрозуміли про, що йтиметься. Я не особливий фанат серіалів, але теж піддалась магії “Венздей”. Ця стрічка завірусилася у всіх можливих соціальних мережах. Прем’єра відбулася 23 листопада цього року, лише за два тижні після виходу серіал став третім за тривалістю перегляду (752 мільйони годин) англомовним на Netflix і надалі набирає все більших обертів.

Тож ділюсь думками про нього у черговій публікації традиційної рубрики “Інформатор вихідного дня”. Буде без спойлерів, обіцяю, тому можете спокійно читати цей текст.

Цей серіал сподобається шанувальникам загадкового, містичного і надприроднього. Переглянувши першу серію, ви точно не зможете зупинитись, щоб не подивитись всі вісім. Американський комедійний серіал у жанрі жахів – звучить звабливо. А сама історія неодноразово змусить вас відчути низку емоцій: від мурах та здивування до страху та переживання. Ваш мозок постійно буде в роботі, адже здогадатись, хто є ким, буде дуже складно.

Сюжет однозначно цікавий і є частиною багатьом знайомого фільму “Родина Аддамсів”, вперше знятого ще у 1960-х роках. Саме донька з цієї картини стає головною у серіалі. Після відрахування із середньої школи Венздей Аддамс вступила до академії “Невермор”, школи для “вигнанців”, яку колись відвідували її батьки Ґомес та Мортіша. Щосили намагаючись відповідати своїм сучасникам і долаючи екстрасенсорні здібності, Венздей стає свідком кількох вбивств, скоєних дивним монстром. Вона вирішує їх розслідувати і починається найцікавіше. Як розгадати купу загадок, пригадати минуле та дізнатись, хто тримає в страху все місто?

Кожна наступна серія дає нові підказки глядачам. Однак вони часто ще більше заплутують, аніж допомагають розібратись.

Головна акторка Дженна Ортега добре зіграла свою роль – холоднокровної дивакуватої беземоційної дівчинки-підлітка. У реальному світі таких дітей зазвичай називають “білими воронами”. Тут такий образ показали зовсім з іншого боку: дівчина не залежить від думки інших, має міцний стрижень та характер. (Протягом серіалу її образ розвивається. Якщо у перших епізодах ти безапеляційно захоплюєшся Венздей, то ближче до завершення першого сезону помічаєш всю її неоднозначність. Особисто мене взагалі у якийсь момент відвернуло від героїні, так і не повернуло назад – Віталій Усик).

Кілька цікавих фактів. Ортега відповідально поставилась до ролі. Для епізоду з фехтуванням три рази на тиждень ходила на тренування, а вже легендарний танець-тренд поставила самотужки.

(Очевидно, що другий сезон буде. Про це свідчать і популярність першого, і власне, його відкритий фінал. Про конкретну дату поки що нічого не відомо – В.У.).

Із попереднім матеріалом цієї рубрики ознайомтесь за посиланням. Там наш редактор розповів про цьогорічний чемпіонат світу з футболу.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору