ЖИТТЯ

“Пункти незламності” можна знайти через Telegram-бот: де вони є у Переяславі

В Україні запустили Telegram-бот, щоб знаходити найближчі “Пункти незламності”. Як це працює?

В Україні запустили Telegram-бот для отримання інформації про найближчі “Пункти незламності”. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, передає Інформатор.

Новий бот може повідомити про роботу пунктів, їхні адреси і послуги, які там можна отримати. Інформацію у боті обіцяють щоденно оновлювати.

Адреси “Пунктів незламності”, які розташовані у радіусі 40 кілометрів від фронту, не розголошуватимуть з міркувань безпеки. Інформацію про розташування пунктів у цих регіонах можна дізнатися в органах місцевої влади.

Пункти мають три категорії:

  • “Пункти незламності”, організовані обласною владою та ДСНС. Вони мають генератор, тепло, інтернет, чай/каву, аптечку, також там можна підзарядити гаджети;
  • “Пункти незламності”, організовані приватним бізнесом. Там є можливість безоплатно підзарядити гаджети;
  • Магазини, аптеки, АЗК та відділення банків, які будуть працювати у разі відключення електроенергії. Вони не надають послуги з підзарядки гаджетів.

Ми скористались ботом, щоб дізнатись, де саме є “Пункти незламності” у Переяславі. Ось які результати отримали:

Нагадаємо, що на Київщині діють екстрені відключення світла. Що не варто робити під час таких ситуацій, дізнавайтесь за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору