ЖИТТЯ

Яка ситуація з електропостачанням на Київщині 13 грудня

Яка ситуація з постачанням електроенергії в Україні? Найсвіжіші дані від енергетиків.

13 грудня на Київщині тривають екстрені відключення світла. Відповідно стабілізаційні графіки зараз не діють. Про це повідомили на сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі, передає Інформатор.

“Це необхідний крок, щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварій на обладнанні. Просимо набратися терпіння та зберігати спокій. Енергетики країни роблять все можливе, щоб виправити ситуацію”, – йдеться у повідомленні.

У НЕК “Укренерго” зазначили, що в енергосистемі зберігається складна ситуація. Дефіцит електроенергії залишається значним. А погіршення погодних умов на всій території країни (сильний вітер, мороз, налипання мокрого снігу, обледеніння дротів) негативно впливає на стан високовольтних та розподільчих мереж та суттєво ускладнює роботу ремонтних бригад.

Нагадаємо, що жителів Переяслава попросили не вмикати електроприладів відразу після появи світла. Чому так, дізнавайтесь за посиланням. А заклади міста, які працюють завдяки альтернативному живленню, – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору