ЖИТТЯ

Київщину атакували дронами-камікадзе: росіяни намагались поцілити в критичну інфраструктуру

Атака дронами на Київщині 14 грудня. Що відомо?

Понад 3 години тривала повітряна тривога на Київщині зранку 14 грудня. Російські війська атакували регіон безпілотниками. Намагались поцілити в критичну інфраструктуру області та столиці. В області “прильотів” не зафіксували. Про це повідомив голова КОВА Олексій Кулеба, передає Інформатор.

“Наразі служби приступили до виявлення місць падіння збитих шахедів. Маємо один пошкоджений уламками дрону приватний будинок. На щастя, без постраждалих”, – зазначив очільник Київщини. Відомо, що пошкодження зазнав будинок у Вишневому Бучанського району.

Фото з Вишневого

У Київській міській військовій адміністрації повідомили таке: “Київ зазнав дві хвилі атаки ворожих дронів. Завдяки ефективній роботі підрозділів ППО та РЕБ знищено 13 ворожих дронів. Уламки від збитих БПЛА влучили в одну адмінбудівлю та ще 4 житлові будівлі зазнали незначних ушкоджень (Шевченківській район столиці). Люди не постраждали”.

Командування Повітряних сил ЗСУ підтвердило, що цього ранку ППО знищила 13 дронів-камікадзе іранського виробництва “Shahed-136/131”. А в “Укренерго” наголосили, що жоден об’єкт енергетичної інфраструктури не постраждав під час цієї атаки.

Поліція Київщини фіксує, де саме приземлились знищені дрони. Начальник ГУ НП у Київській області Андрій Нєбитов опублікував “шахеда” збитого в одному з районів.

Збитий дрон в одному з районів Київщини

Нагадаємо, що на Київщині тривають екстрені відключення світла. Це пов’язано з масованими ракетними атаками росіян по енергетичній інфраструктурі України.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору