ЖИТТЯ

Казкова атмосфера, майстер-класи та листи з побажаннями: як у Переяславі працює резиденція Святого Миколая

У Переяславі працює резиденція Святого Миколая. Там, зокрема, проводять майстер-класи для дітей.

14 грудня у Переяславі в резиденції Святого Миколая, що на вулиці Шевченка, 6, для дітей провели майстер-клас з виготовлення новорічної зірки, а також занурили в казкову атмосферу. Організатори з НІЕЗ “Переяслав” створили святковий настрій красивими фотозонами, музикою та ялинкою. Детальніше про це розповість Інформатор.

Вже другий рік поспіль НІЕЗ “Переяслав” організовує для дітей хатинку Святого Миколая. Всі охочі батьки можуть подарувати святкову атмосферу своїм дітям. У резиденції є тематичні фотозони: вертеп з малим Ісусиком, новорічна ялинка, різдвяний стіл з дідухом та камін, біля якого люблять фотографуватись родини. Також можна насолодитись виставкою старих новорічних іграшок, якими раніше прикрашали святкові ялинки. А ще у резиденції вивісили найбільший прапор України, який є у Переяславі.

– Це свято дітки чекають кожного року. Готують листи Святому Миколаю, можуть це зробити або у нас за столиками, або підготувати вдома. Також ми проводимо тематичні майстер-класи з виготовлення іграшок та різдвяної зірки на ялинку та багато іншого. Після занять діти йдуть до Миколая, де розповідають про свої бажання, – розповіла Наталія Ревега, старша наукова співробітниця НІЕЗ “Переяслав”.

Наталія Янс, класна керівниця першого класу гімназії №2, привела своїх учнів на майстер-клас, допомагала їм у виготовленні новорічної зірки: “Обирали з різних іграшок, але зупинились саме на таких. Бо їх можна використати на Різдво: коли діти будуть колядувати, вони точно стануть у нагоді. Дуже дякуємо організаторам цього дійства за запрошення. Думаю, і дітям, і батькам дуже сподобалось”.

Після майстер-класу діти вирушили до Святого Миколая, де віддали свої листи з побажаннями, завчасно підготованими вдома. Розповіли вірші, разом заспівали святкову пісню та зробили спільне фото на згадку. А Чудотворець у свою чергу пообіцяв, що слухняні діти обов’язково отримають бажані подарунки.

Резиденція працюватиме до 28 грудня щодня з 12:00 до 20:00. Записатись та отримати додаткову інформацію можна за телефоном 093-435-75-83.

Діти створювали новорічні зірки

Фотозона з вертепом та ялинкою

Спільне фото

Колекція старих новорічних іграшок

Всі сфотографувались зі Святим Миколаєм

Нагадаємо, що раніше ми запитали у жителів Переяслава, як вони ставляться до того, що на центральній площі міста цьогоріч не буде святкової ялинки. Що вони відповідали, дивіться у відеосюжеті.

Яна Малишко

Відео і фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору