ЖИТТЯ

Як працює “Пункт Незламності” у Переяславі під час блекауту

Як працює “Пункт Незламності” в Переяславі коли довго немає світла? Ми дізнались.

Сьогодні, 16 грудня, росія завдала чергову масовану ракетну атаку по території України. Через це, від самого ранку в Переяславі, як і в більшості містах країни немає світла. В таких випадках є “Пункт Незламності” куди люди можуть прийти зігрітись, попрацювати та зарядити свої ґаджети. Як він працює коли в місті довго немає світла? Інформатор дізнавався.

До пункту ми прибули о 13:20, і на наше здивування він був заповнений людьми, близько 12-ти осіб знаходились в середині. Та вже через п’ятнадцять хвилин відвідувачів побільшало до 18-ти. Серед них були дорослі, діти, та люди похилого віку. Дітлахів було п’ятеро, вони пили чай з печивом та грали з іграшками які там є. Деякі люди завітали аби погрітись, деякі, щоб зарядити телефони, але більшість все ж таки прийшли попрацювати, можна було спостерігати кімнату заповнену ноутбуками, навіть одна дівчинка приходила здавати екзамен.

В шатрі досить тепло, навіть спекотно, довго у верхньому не посидиш, добре працює інтернет та можна швидко зарядити свої ґаджети, при довготривалих відключеннях світла це місце рятує. Галина Кучеренко сьогодні перший раз завітала до “Пункту Незламності”, прийшла аби підзарядити телефон: “Я прийшла сюди вперше, недалеко тут живу, бо від самого ранку немає світла. Мені потрібно дітям подзвонити до Києва, бо знаю зранку знову бомбили, а у мене там діти і онук якому чотири місяці, то я вже й плакала, хвилююсь за них” – розповіла бабуся.

Люди прийшли працювати

Діти грались та зігрівались

Місця вистачило всім

У пункті працює хороший інтернет

Майже всі приходили з ноутбуками

У “Пункті Незламності” можна зарядити телефон

Атмосфера “Пункту Незламності”

Бажаючі зігрівались чаєм

Нагадаємо, що жителі Київщини можуть надати зворотній зв’язок про роботу “Пунктів незламності”. Як це зробити читайте тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору