ЖИТТЯ

Ракетна атака 16 грудня: на Київщині пошкоджений об’єкт критичної інфраструктури та 9 будинків

Ракетна атака по Україні 16 грудня. Яка ситуація на Київщині?

16 грудня зранку росіяни завдали чергової масованої ракетної атаки по території України. Повітряна тривога тривала понад 4 години. Більшість ракет збили сили ППО. Однак на Київщині внаслідок атаки пошкоджений об’єкт критичної інфраструктури та 9 приватних будинків у різних районах. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба, передає Інформатор.

Троє людей постраждали, одна – у важкому стані. Усім надається необхідна допомога. На місцях працюють екстрені служби та представники органів місцевого самоврядування, щоб оцінити руйнування та якнайшвидше почати роботу з відновлення.

Кулеба зазначив, що у регіоні діють екстрені вимкнення електрики. Лікарні та критична інфраструктура функціонує на генераторах. У деяких громадах є перебої зі зв’язком, водо- та теплопостачанням. Комунальні служби та енергетики працюють у посиленому режимі, пріоритет – відновлення води та тепла.

“Найбільших уражень зазнали північний, південний, і центральний регіони. Там, де це зараз можливо, ремонтні бригади вже оцінюють обсяг пошкоджень та розпочинають ремонтно-аварійні роботи. Енергетики тримають ситуацію під контролем. Попри всі пошкодження та завдяки професійній роботі енергетиків в енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, працюємо синхронно з європейською континентальною мережею. Наразі по всій території України діє режим аварійних відключень. Зважаючи на те, що це вже дев’ята хвиля ракетних ударів по енергетичних об’єктах, відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше. Пріоритетно електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди”, – повідомили в “Укренерго”.

Нагадаємо, що найближчі “Пункти незламності” швидко та просто можна дізнатись через Telegram-бот. Також у Переяславі споруджують “Містечко незламності”.

Фото: Telegram-канал начальника поліції Київщини Андрія Нєбитова

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору