ЖИТТЯ

“80 відсотків Київщини зараз без світла”: Олексій Кулеба розповів про ситуацію з електропостачанням

Яка ситуація з постачанням електрики на Київщині? Розповів Олексій Кулеба.

Без світла зранку 20 грудня перебуває 80% Київщини. Найскладніша ситуація в Бучанському, Вишгородському, Обухівському та частково Фастівському районах. Це – понад 30 громад. Про це о 12:37 повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба, передає Інформатор.

“Ситуація з електропостачанням залишається критичною. Після нещодавніх атак дронами та ракетними обстрілами відновлення електропостачання триває. Наголошу, що з кожним ворожим обстрілом складність та тривалість ремонтних робіт зростає. Внаслідок масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури “Укренерго” застосовує екстрені вимкнення електрики. У координації з “Укренерго” та ДТЕК докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше відновити електропостачання та вийти на планові графіки вимкнень. Будемо оперативно інформувати про хід відновлювальних робіт”, – наголосив очільник області.

Зазначив, що пріоритетними для електропостачання є об’єкти критичної інфраструктури – лікарні, об’єкти тепло- та водопостачання.

“У столиці забезпечується менше половини потреби споживання, у пріоритеті – живлення критичної інфраструктури. Очікується, що сьогодні вдасться включити певне обладнання, яке дозволить дещо підвищити рівень надійності живлення, зменшити дефіцит потужності у столичному енерговузлі та заживити більше споживачів”, – пояснили в “Укренерго”.

Нагадаємо, що вночі 19 грудня Київщину атакували дронами-камікадзе. Деталі – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору