Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Київщина опинилась серед лідерів за порушеннями у вимкненнях електроенергії

193 порушення щодо вимкнення електроенергії в Україні зафіксували вже на першому етапі перевірок. Київщина – серед лідерів.

Перевірка обленерго в Україні вже на першому етапі виявила 193 порушення, пов’язаних із вимкненнями електроенергії. Найбільше в Києві, Київській, Волинській, Полтавській, Тернопільській та Чернігівській областях. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Урядовий портал.

Голова Держенергонагляду Руслан Слободян під час наради за участю членів Антикризового енергетичного штабу доповів, що за підсумками першого етапу перевірок зафіксували 193 порушення вимог нормативно-правових актів у галузі електроенергетики. Найпоширеніші з них:

  • порушення тривалості перерв між графіками відключення споживачів від електроенергії;
  • застосування стабілізаційних графіків, непередбачених чинним законодавством;
  • відсутність у графіках планових відключень об’єктів, що не входять до переліку критичної інфраструктури;
  • недотримання тривалості відключення;
  • відсутність погодженого з органами місцевого самоврядування списку підприємств, які входять до переліку критичної інфраструктури.

За інформацією Держенергонагляду, лідерами щодо виявлених порушень є ПрАТ “Волиньобленерго”, ПрАТ “ДТЕК Київські регіональні електромережі”, АТ “Полтаваобленерго”, ПрАТ “ДТЕК Київські електромережі”, ВАТ “Тернопільобленерго” та ВАТ “Чернігівобленерго”.

На операторів системи розподілу склали відповідні акти. Порушення мають усунути до 31 грудня. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що заходи з перевірки операторів мають відбуватися на постійній основі на період воєнного часу.

Нагадаємо, що на Київщині тривають екстрені відключення світла. Енергетики відновлюють мережу після останньої атаки росіян.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору