ЖИТТЯ

Погода на 22 грудня: у Переяславі буде хмарно

У Переяславі протягом дня буде хмарно. Максимальна температура – 2 градуси тепла.

У четвер, 22 грудня, у Переяславі протягом дня буде хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура буде вночі та вранці – 1 градус тепла, а максимальна вдень та ввечері – 2 градуси з позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 3-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 74 та 84 відсотками протягом доби. Тривалість дня 22 грудня – 8 годин 3 хвилини. Завтра день буде такий же за тривалістю, як сьогоднішній. Світанок настане о 7:50, а захід – о 15:54.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1989 році – 10 градусів тепла, а найнижчу в 1967-му – 20,2 градуса морозу.

Народні прикмети:

22 грудня відзначають день зачаття матері Пресвятої Богородиці. У народі цей день називався Ганна Зимова. Це найкоротший день у році, коли зима встановлюється остаточно. Якщо на Ганну Зимову сонячно і світло, то 31 грудня буде ясно і морозно, а якщо похмуро і на деревах іній – на похмуре і тепле новоріччя. За цим днем визначали погоду на пів року вперед: сніг – на дощ, заметіль – на вітер з дощем, мороз – на ясну погоду, відлига – на теплий дощ.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору