ЖИТТЯ

“Укрпошта” анонсувала випуск останньої марки року: яка її тематика

“Укрпошта” невдовзі випустить останню цьогорічну марку. Вона стосується Різдва, України у світі та музики.

23 грудня введуть в обіг поштову марку “Щедрик. Carol of the Bells”, яка є заключною в циклі марок, випущених “Укрпоштою” в 2022 році. Її випуск приурочили до 100-річчя з моменту презентації музичного твору “Щедрик” на сцені в Карнегі-Холі в Нью-Йорку. Саме після того, коли “Щедрик” Миколи Леонтовича залунав на американській сцені, він набув всесвітньої популярності. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт “Укрпошти”.

Ескіз до поштової марки, конверта “Перший день”, художньої картки та штемпеля “Перший день” створив заслужений художник України Миколай Кочубей. Митець зобразив на ескізі ластівку, про яку співають в обрядовій пісні.

“Саме ця пташка в українській міфології та культурі є втіленням весни, добра та відродження. Ластівка несе на своїх крилах радість і щастя, а також летить до господи, аби провістити щасливий та багатий рік для родини”, – йдеться у повідомленні.

  • Тираж марки – 200 тисяч примірників.
  • Номінал – W (еквівалент 1,5$, відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа наземним транспортом до 50 г до іноземних держав).

Придбати поштовий випуск “Щедрик. Carol of the Bells” можна, починаючи з 23 грудня у всіх міських відділеннях “Укрпошти” по всій країні, а також в офіційному онлайн-магазині “Укрпошти”.

Нагадаємо, що колекціонери марок “Укрпошти” зможуть придбати філателістичний абонемент на 2023 рік. Як це зробити, дізнавайтесь за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору