Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Нацбанк вводить в обіг пам’ятну банкноту до 300-річчя Григорія Сковороди: чим вона особлива

Нацбанк вводить в обіг нову пам’ятну банкноту номіналом 500 гривень, присвячену 300-річчю від дня народження Григорія Сковороди. Що відомо?

29 грудня Нацбанк введе у обіг нову пам’ятну банкноту номіналом 500 гривень. Вона присвячена 300-річчю Григорія Сковороди. Ця банкнота повторює дизайн банкноти номіналом 500 гривень, яка вже в обігу, і водночас має важливу відмінність – на її лицьовому боці нанесена символіка до святкування 300-річчя Сковороди. Про це повідомляють у Нацбанку, передає Інформатор.

“Основний малюнок лицьового боку – портрет Григорія Сковороди; основний малюнок зворотного боку – зображення будівлі Києво-Могилянської академії, вихованцем якої був цей видатний український філософ”, – йдеться у повідомленні.

У Нацбанку зауважують, що пам’ятна банкнота містить усі елементи захисту банкноти зразка 2015 року. Додатково на її лицьовому боці на місці водяного знака нанесли трафаретним друком спеціальною оптично-змінною фарбою офіційну символіку до святкування 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди – “Світ Сковороди”.

Відомості про банкноту: 

  • Пам’ятна банкнота номіналом 500 гривень зразка 2015 року;
  • Має серію ГС із номерами 0000001–0050000;
  • Розмір банкноти – 75 x 154 мм; тираж – 50 тисяч штук;
  • Ціна в конверті – 541 грн, у сувенірній упаковці – 554 грн.

Нагадаємо, що 22 листопада Нацбанк України випустив монету, присвячену Григорію Сковороди. Що про це відомо, дізнавайтесь тут. 

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору