ЖИТТЯ

Ракетна атака 31 грудня: над Київщиною збили 6 ракет, у столиці є руйнування та постраждалі

Ракетна атака 31 грудня. Що відомо прямо зараз?

Вдень 31 грудня російські війська завдали масованої ракетної атаки по Україні. Повітряна тривога тривала понад 3 години. За інформацією головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, ворог випустив 20 крилатих ракет. 12 із них збили сили ППО, зокрема, 6 у межах Київської області. Інформатор зібрав все, що відомо про ситуацію на Київщині.

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив, що попередньо в області постраждалих немає, але є кілька пошкоджених уламками цивільних об’єктів. “Держава-терорист вкотре показує свій цинізм. Навіть у переддень Нового року продовжує наносити масовані ракетні удари. Київщина та столиця залишаються головною ціллю. Але ж ми розуміємо, росія бʼє ракетами, бо знає, що для нас рік Новий, а для них – останній. Сьогодні, як і щодня, наші військові зробили неможливе”, – написав очільник Київщини.

За попередньою інформацією від Київської міської військової адміністрації, біля столиці знищили 7 повітряних цілей. Внаслідок падіння уламків у Голосіївському районі пошкоджено господарську споруду та автомобіль; у Солом’янському районі пошкоджено приватний житловий будинок, готель “АДЛЕР”; у Печерському районі руйнування готелю “Алфавіто”, зруйновано п’ять поверхів, незначні пошкодження прилеглих будівель; у Дніпровському районі на вулиці виявлено уламки ракети. Відомо про одного загиблого та 16 постраждалих.

Міський голова Києва Віталій Кличко уточнив, що загинув літній чоловік, а серед поранених – журналіст із Японії (його госпіталізували). “Різних ступнів пошкоджень зазнали будівлі двох шкіл в Солом‘янському районі столиці, одна – в Печерському. Та один дитсадок в Солом’янському районі. Постраждалих на цих об’єктах немає”, – зазначив Кличко.

Нагадаємо, що вночі 30 грудня Київщину атакували дронами-камікадзе. Що про це відомо, дізнавайтесь за посиланням.

На фото: частково зруйнований у Києві готель “Алфавіто”

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору