ЖИТТЯ

Єдиний із Переяславщини: Віталій Коцур увійшов до ТОП-100 найвпливовіших людей Київщини

Ректор переяславського університету Віталій Коцур увійшов до ТОП-100 найвпливовіших людей Київщини у 2022 році. Яке місце посів?

Ректор університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур увійшов до ТОП-100 найвпливовіших людей Київщини у 2022 році. Він єдиний представник Переяславщини, який потрапив цього року до переліку. Посів у рейтингу 56 місце. Очолили його Володимир Зеленський, Валерій Залужний та Андрій Єрмак. ТОП щорічно готує видання “Моя Київщина”, передає Інформатор.

“Університет Григорія Сковороди в Переяславі Коцур очолив у 2021 році, потрапивши в Національний реєстр рекордів України як “Наймолодший ректор університету в Україні”. Під час вступної кампанії з 12 тисяч абітурієнтів, які виявили бажання навчатися в закладах вищої освіти Київської області, більше третини подали заяви до УГСП, що стало найвищим результатом у регіоні”, – зазначили в дописі.

Також вказали, що з початку повномасштабного вторгнення російський військ на територію України за сприяння Віталія Коцура заклад активізував роботу свого волонтерського корпусу, який активно працює не лише в напрямку підтримки вимушено переміщених осіб, а й підрозділів Збройних сил України, Національної гвардії та територіальної оборони. Також ректор став співзасновником та одним із очільників Добровольчого формування Переяславської територіальної громади №2, у складі якого перебуває близько 200 осіб.

Віталій Коцур – доктор історичних наук та професор, член Національної спілки краєзнавців України, громадської організації “Ресурсний центр сталого розвитку” та експерт Національного фонду досліджень України. Він продовжив курс свого батька, який до цього був ректором університету близько 20 років, на розвиток міжнародного співробітництва, підготовку студентів, зокрема й іноземців, до здійснення професійної діяльності на рівні світових стандартів.

Нагадаємо, що Віталій Коцур став найвпливовішою людиною Переяслава у 2021 році. Так вирішили читачі Інформатора. А до сотні найвпливовіших на Київщині торік увійшло шестеро людей із Переяславщини: Олександр Мостіпан, Віталій Ярема, Віталій Коцур, Сергій Кролевець, Олександр Слюсар та Вячеслав Саулко.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору