ЖИТТЯ

Читачі видання Інформатор Переяслав визначили головне слово 2022 року

Читачі Інформатора визначили головне слово 2022 року. Зробили це завдяки відкритому голосуванню.

Інформатор поступово підбиває підсумки 2022 року. Днями разом зі своїми читачами ми визначили головне слово року, що минає. Для цього у своєму Telegram-каналі запропонували написати одне-єдине слово, яке б найкраще охарактеризувало 2022-й. Зі всіх коментарів відібрали 10 слів, які або згадували найчастіше, або просто були, на нашу думку, найдоречнішими. Серед цієї десятки і провели голосування.

У ньому взяли участь 976 людей. Найбільше з них вважають словом року “Незламність” – 32%. Друге місце із 28% голосів посіло слово “ЗСУ”, яке запропонувала наша редакція. Зрозуміло, що це все ж абревіатура (означає Збройні сили України), а не кокретне слово. Але тут, скоріше, йдеться про символ – символ українського опору. А третім за результатами голосування стало слово “Війна” (23%). Жодне з інших семи слів – “Божевілля”, “Біль”, “Жах”, “Невизначеність”, “Шок”, “Горе”, “Сум” – не набрало більше 4% голосів.

За даними Вікіпедії, слово “незламний” означає щось дуже міцне, що не можна розбити, зігнути, зруйнувати тощо; хтось, кого не можна побороти, скорити, зламати, бо він/вона є вірними своїм переконанням. В Україні значно частіше його почали використовувати після повномасштабного вторгення росіян. А символічного значення слово набуло, коли окупанти почали обстрілювати критичну інфраструктури, аби занурити нашу країну в темряву. Тоді кожен українець показав свою незламність. А влада стала використовувати це слово, як бренд у гарному значенні. Наприклад, місця, де люди можуть зарядити свої гаджети та зігрітись, коли немає світла, назвали “Пунктами незламності”, а новорічні ялинки у 2022-му стали “ялинками незламності”.

Нагадаємо, що Віталій Коцур увійшов до сотні найвпливовіших людей на Київщині. Він – єдиний представник Переяславщини у цьому переліку.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору