ЖИТТЯ

Температура падає, споживання зростає: яка ситуація з електропостачанням 6 січня

Яка ситуація з постачанням електроенергії в Україні? Найсвіжіші дані від енергетиків.

​​Станом на 11:00 6 січня споживання електроенергії в Україні продовжує зростати через поступове зниження температури. Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України довели ліміти споживання, які діють з 8:00 до 23:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень. Про це повідомила пресслужба “Укренерго”, передає Інформатор.

5 січня через перевищення лімітів у більшості областей вводились аварійні відключення, зазначили в компанії. У нічний період електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття споживання.

ДТЕК Київські регіональні електромережі оновив графік стабілізаційних відключень світла. Коли у вас не буде електроенергії, можна дізнатись за посиланням, вказавши свою адресу.

“Вже найближчим часом очікується значне похолодання, що призведе до стрімкого збільшення споживання, яке наразі енергосистема не в змозі покрити у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, зокрема, і найпотужнішої – Запорізької АЕС”, – пояснили в “Укренерго” і закликали розумно споживати елекрику.

Нагадаємо, що 6 січня на Переяславщині дехто відзначатиме Святвечір. А коли зазвичай святкують Різдво, дивіться у нашому сюжеті.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору