ЖИТТЯ

У Переяславі шахраї просять кошти на потреби ЗСУ від імені виконкому міськради: деталі

У Переяславі шахраї дзвонять людям та просять кошти на потреби військових. Представляються посадовцями органів місцевого самоврядування. 

Останнім часом з’явилась інформація про телефонні дзвінки, які є формою шахрайського обману щодо підтримки Збройних Сил України. Особа представляється посадовцем органів місцевого самоврядування просить вирішити певні матеріальні питання. Про це повідомив на своїй сторінці Facebook міський голова Вячеслав Саулко, передає Інформатор.

Також шахраї надсилають лист на бланку за підписом міського голови. Але зверніть увагу на оформлення цього документу:

  • шаблон не вірний (виконавчий комітет Переяславської міської ради використовую абсолютно інший бланк);
  • не вірно зазначена адреса (Переяслав-Хмельницького району нині не існує);
  • відсутня реєстрація документу в системі електронного документообігу, який впроваджено у виконавчому комітеті Переяславської міської ради з 01.03.2018 року);
  • граматичні та синтаксичні помилки у тексті тощо.

“Запевняю Вас, що органи місцевого самоврядування активно підтримують та сприяють роботі ЗСУ. Така допомога здійснюється виключно в межах чинного законодавства у формі офіційних звернень, повідомлень та запитів. Зокрема для цього у Переяславській міській територіальній громаді відкрито офіційний благодійний рахунок. Тому прошу вас бути обачними та не стати жертвою шахрайських дій. Активно підтримуйте наших захисників, але виключно через офіційних представників”, – написав міський голова.

Нагадаємо, що 10 січня у Переяславі чоловік поскаржився, що у колцентрі міськради з ним розмовляють російською. Деталі, дізнавайтесь тут. 

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору