Біляші – проста страва, смак якої знає чи не кожен. Спробуйте приготувати вдома.
Смажені домашні біляші – смачні з ароматною начинкою та рум’яною скоринкою. Перед ними просто неможливо встояти. Готують їх зазвичай із дріжджового тіста, завдяки чому виходять дуже пухкими. Начинка – це традиційно фарш із яловичини, баранини, свинини або ж змішаний. Смажать цю калорійну смакоту в олії до хрусткої скоринки. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 250 г борошна
- 400 г яловичого фаршу
- 1 склянка води
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- 1 ч. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 250 мл рослинної олії
- 150 г ріпчастої цибулі
Приготування:
- У глибоку миску налийте теплої води та всипте цукор. Додайте дріжджі та злегка розмішайте все.
- Через 10 хвилин додайте до води сіль та борошно і добре розмішайте.
- Влийте в тісто рослинну олію. Уникайте безпосереднього контакту олії з дріжджами.
- Замісіть тісто та відставте вбік, накривши рушником на 20 хвилин. Через пів години обімніть тісто прямо в мисці і залиште ще на пів години для підйому.
- Для начинки цибулю подрібніть, додайте фарш та сіль. Розділіть начинку та тісто на 12 рівних частин.
- Візьміть кульку тіста й зробіть маленький корж. У центр кожного коржика викладіть частину фаршу. Потім зберіть краї тіста до центру й защипніть.
- Поставте пательню на середній вогонь та влийте олію шаром 1 см. Після того, як олія нагріється, зменшіть вогонь до нижчого за середній. Викладіть пиріжки в сковорідку та смажте з обох боків.
- Спершу викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися надлишків олії. Потім перекладіть в тарілку та подавайте до столу гарячими.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.