Апельсинове печиво – найпростіша і смачна випічка. Спробуйте приготувати.
Апельсинове печиво з потрісканою скоринкою – дуже смачне та ароматне, його можна приготувати нашвидкоруч. Вистачить найпростіших продуктів, а подати його можна як на повсякденний, так і на святковий стіл. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 125 г м’якого вершкового масла
- 100 г цукру
- 1 куряче яйце
- 200 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- цедра одного апельсина
- дрібка солі
Для глазурі:
- 70 г цукрової пудри
- 2 ч. л. соку апельсина ⠀
Приготування:
- М’яке вершкове масло збийте з цукром за допомогою міксера. Додайте яйце і ще раз збийте.
- Додайте борошно, просіяне з розпушувачем, дрібку солі та цедру апельсина, замісіть тісто.
- З тіста сформуйте кульки розміром із волоський горіх і, притиснувши кожну, викладіть на деко, застелене папером для випічки.
- Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, 12 хвилин. Потім дайте печиву охолонути.
- Для глазурі: до цукрової пудри додайте сік апельсина, перемішайте. Полийте печиво.
- Прикрасьте до смаку горіхами, цукровою посипкою або подрібненими листочками м’яти зі шматочком апельсина.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.