ЖИТТЯ

У Переяславі створили навчально-практичний центр: де саме та що це таке

У Переяславі створили навчально-практичний центр. Він має вдосконалити підготовку здобувачів освіти.

У Переяславі на базі Центру професійно-технічної освіти створили новий навчально-практичний центр. Він має посприяти вдосконаленню практичної підготовки студентів закладу, відповідно до сучасних потреб економіки, та підвищити кваліфікацію педагогічних працівників. Про це повідомили на сайті Київської обласної військової адміністрації, передає Інформатор.

Для центру закупили сучасне устаткування для проведення лабораторно-практичних занять за професіями “Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва”, “Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин і устаткування”. Зокрема це меблі, а також обладнання: трактори, комбайни, культиватори, електрогенератори, заточувальні станки, комплекти вимірювального інструменту та слюсарних ключів тощо. Їх закупили коштом державного та обласного бюджетів, а також за кошти спеціального фонду.

Загалом протягом 2020-2022 років у ЦПТО створили 2 навчально-практичні центри – електротехнічного і сільськогосподарського напрямів. Також для центрів зробили капітальний ремонт кабінету професійно-теоретичної підготовки, трьох лабораторій для проведення професійно-практичної підготовки та пункту технічного обслуговування.

У цьому навчальному закладі здобувають освіту понад 500 людей. Підготовка здійснюється за 5 професійними напрямами:

  • сільське господарство;
  • громадське харчування;
  • електротехніка;
  • легка промисловість;
  • промисловість та автомобільний транспорт.

У Переяславі відкрили центр та зробили ремонт

Закупили нові трактори…

… та інше обладнання для якісного навчання

Нагадаємо, що у Переяславському ліцеї імені Володимира Мономаха збирають допомогу для ЗСУ. Як долучитись, читайте тут.

Фото: сайт Київської ОВА

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору