ЖИТТЯ

У Києві загинув чоловік, а в області влучили в енергетичний об’єкт: чим завершилась ракетна атака 26 січня

Україна зазнала чергової масованої ракетної атаки. Що відомо?

Зранку 26 січня російські війська завдали масованої ракетної атаки по території України. Цілились у об’єкти критичної інфраструктури. Випустили 55 ракет різного базування, серед яких до двох “Кинджалів”, дев’яти “Калібрів”, чотирьох керованих Х-59. Сили ППО збили 47 ракет, зокрема, три Х-59. Про це повідомило командування Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У межах Києва зафіксували 20 ракет, всі їх знищили, зазначили у Київській міській військовій адміністрації. “На жаль, не обійшлося без жертв серед цивільного населення. Внаслідок падіння частин ракет загинув 55-річний чоловік. Ще двоє отримали поранення, їх госпіталізували. Наразі об’єкти інфраструктури Києва працюють в штатному режимі. Ворог не досягнув своїх цілей”, – написав начальник КМВА Сергій Попко.

У Київській обласній військовій адміністрації сповістили, що в регіоні немає жертв та постраждалих. Натомість, пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури, приватні і багатоповерхові будинки, автівки жителів у деяких районах області. “Переважно це вибиті вікна, ушкоджені дахи та фасад. На місцях працюють усі необхідні екстрені служби. Наслідки масованих атак встановлюються. Також є влучання в енергетичний об’єкт”, – йдеться у повідомленні.

У Києві та Київській області після цієї атаки запровадили екстрені відключення світла. “Росія завдала значної шкоди українській енергосистемі, через що енергетики не можуть повернутись до стабілізаційних відключень. Працюємо над покращенням ситуації”, – зазначили у ДТЕК.

Нагадаємо, що перед цим вночі росіяни атакували дронами-камікадзе. Таким чином виснажували українські сили ППО.

Фото: начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору