ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: Людмила Башук розповіла про “Підгайки” та нездійснену мрію

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Людмила Башук?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Сьогодні своїм улюбленим місцем поділилася переяславка, психологиня-художниця, членкиня спілки “Мистецтво життя” Людмила Башук. Вона розповіла про ліс, який в народі називають “Підгайки”.

Як дістатися? Якщо їхати велосипедом, то це вулицею Кравченка або Новоселицькою до поля, там варто перейти через місток, пройти трішки і вже починаються “Підгайки” – листяний ліс, який змінюється хвойним. Якщо їхати автівкою, то перед містком, що у Трубайлівці, треба повернути праворуч. Або ж можна доїхати до мосту 35-м автобусом.

Чим це місце особливе? Мені дуже подобається мальовнича природа, яка оточує це місце. Там різна красива рослинність, відкриваються захопливі краєвиди. Коли прогулюєшся, то здається ніби один ліс переходить в інший. Мені як художниці важливо відчувати цю атмосферу, так я черпаю натхнення.

Коли відкрила це місце? Я родом із Переяслава, тому перша така згадка ще з дитинства. Пам’ятаю, малою з батьками часто їздили туди збирати гриби. Так і дізналась про це місце. Згодом у дорослому віці вже із своїми дітьми їздили туди. Там добрі люди облаштували місцину зі столиком та лавкою, то можна і сардельки посмажити, і відпочити.

Особлива згадка. Мені запам’яталось, коли ми з чоловіком і дітьми пішли в “Підгайки” посмажити сардельки і розвіятись. А в той час там цвіло дуже багато конвалій. Ми зробили багато красивих фотографій цих квітів і дітей, які тоді були ще маленькими. І у мене була мрія – написати картину “Дівчинка з конваліями”, але до цих пір так цього і не зробила. Вже й діти повиростали. Але ось ви мені нагадали про це місце і я згадала цю давню мрію. Думаю, все ж таки треба створити таку картину.

Ще кілька рекомендацій. Мені дуже подобається дорога на вулиці Літописній, яка веде до музею просто неба. Особливо восени та навесні там дуже мальовничо. Також – канал, що перед Дніпром. Туди я їздила писати етюди.

Нагадаємо, що тиждень тому в рубриці “Улюблені місця Переяславщини” Анастасія Дудка розповіла про “Алею Слави”. Що їй там подобається, дізнавайтесь за посиланням.

Яна Малишко

Фото надала Людмила Башук

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору