ЖИТТЯ

У Переяславі фахівцям управління соціального захисту населення розповіли про вибухонебезпечні предмети

У Переяславі фахівці УСЗН розширили свої знання про вибухонебезпечні предмети. Що їм розповідали? 

1 лютого, у Переяславі фахівцям Управління соціального захисту населення голова ГО “Ветеранів Афганістану воїнів-інтернаціоналістів м. Переяслав” Олександр Цебенога та його заступник Ігор Палатний розповіли, що варто знати пересічним людям і як поводитись, якщо помітили невідомий підозрілий предмет. Про це повідомили на сайті міської ради Переяслава, передає Інформатор.

Після воєнних дій та боїв, у землі залишається безліч небезпечних предметів: бомби, снаряди, гранати, міни тощо. Знешкоджувати їх доводиться працівникам піротехнічних служб, але на жаль, людей цієї професії не так багато. Та якщо знати певні правила поведінки в таких ситуаціях, то можна себе убезпечити.

Чоловіки детально розповіли про види мін, гранат, радіус їх дії, способи їх маскування і що робити у разі виявлення таких “знахідок”, при цьому дали змогу не лише переглянути наочні матеріали, але й тактильно відчути та оглянути їх.

“Якщо побачили табличку “Небезпечно! Міни” – не підходьте і не чіпайте. Як-то кажуть – “не клав – не беру”. Навіть якщо вибухівка не спрацювала – вона завжди потенційно небезпечна.” – розповіли фахівцям.

Фахівцям розповіли про вибухонебезпечні предмети

Розповідали про типи мін

Присутні уважно слухали

Предмети можна було відчути руками

Нагадаємо, що росіянам не виплачують грошове забезпечення за військові контракти. Детальніше читайте тут.

Фото – міська рада

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору