ЖИТТЯ

“Тіло може розповісти цілу історію”: Діана Павлик із Переяслава навчає дівчат танців High Heels

У Переяславі Діана Павлик навчає танців High Heels. Розповіла про своє захоплення.

21-річна переяславка Діана Павлик раніше працювала у сфері автобізнесу, але завжди любила танцювати. Одного разу її подруга запропонувала відкрити курси з танців High Heels (досл. переклад – “високі підбори”). Торік це хобі переросло у роботу. Діана має власні курси у Переяславі, де навчає дівчат не тільки танцювати, а й любити та відчувати своє тіло. Журналістка Інформатора поспілкувалася з хореографинею про її дитинство, захоплення, роботу та багато іншого.

ПОШУКИ СЕБЕ

– До початку війни я жила та працювала в Києві. Потім переїхала у рідний Переяслав. Майже всі мої попередні місця роботи були пов’язані зі сферою автобізнесу, тому так вийшло, що завжди працювала у чоловічому колективі. Коли вирішила викладати heels, то перше питання, яке постало переді мною: як знайти спільну мову з дівчатками?

Взагалі я не маю великого досвіду в танцях, навіть назвала б себе новачком. Танцями я займалась тільки в дитинстві протягом 4 років. А крім цього, кожного дня вмикала вдома музику, одягала мамину сукню та підбори і танцювала. Щоправда, потім вислуховувала від мами докори, бо вона знаходила сліди на столі.

Ідея почати викладати цей напрямок у Переяславі була не моєю, а подруги. Одного разу ми вирішили із нею потанцювати перед камерою, після чого вона виклала відео в Instagram і отримала великий фідбек від підписниць. Подруга у соцмережі закликала мене відкрити власну групу з танців. Більшість дівчат підтримали цю ідею, написали мені. До того моменту я часто задумувалась над цим, але щось зупиняло. Втім, цього разу все ж наважилась.

ЧОМУ САМЕ HEELS

High Heels – доволі новий напрямок. Інтенсивно він почав розвиватись тільки 3 роки тому. Це танець для тих, хто любить бути у центрі уваги. А головна родзинка – всі без винятку рухи виконують на підборах. Танець поєднує в собі енергетику хіп-хопу, манеру джаз-фанку, базову партерну техніку, а також дефіле і позування зі стилю vogue.

Heels – особливий напрямок. За допомогою нього можна відкрити та побачити себе зовсім з іншого боку. Він може підкреслити жіночність кожної, допомогти стати впевненішою у собі, сексуальнішою.

ПЕРШЕ ТРЕНУВАННЯ

Перед першим тренуванням, звісно ж, був легкий мандраж. Але вже через кілька хвилин після початку заняття він зник, бо я відчула класну віддачу від дівчат. Ми знайшли спільну мову вже після першого тренування. Вони у мене адекватні, старанні та лояльні до всього. Від них я завжди відчуваю доброту та підтримку. Я б навіть сказала, що на наших тренуваннях панує особлива атмосфера.

“ГОЛОВНЕ – БАЖАННЯ”

Часто мене запитують: “Що потрібно, щоби навчитися танцювати?”. Моя відповідь одна – бажання. Взагалі на своїх тренуваннях завжди наголошую своїм ученицям, щоб вони вчились відчувати своє тіло. Адже тіло – це наш інструмент, за допомогою якого ми можемо розповісти цілу історію, передати певні свої почуття. Я “копаю” набагато глибше: не акцентую увагу на техніці, хоча і не нехтую цим. Але найголовніше – це атмосфера та відчуття свого тіла. Кожна дівчина особлива по-своєму, не залежно від її ваги, віку, соціального статусу. Я ціную кожну, вони – моя мотивація.

ВІЛЬНИЙ ЧАС

Коли у мене є вільний час, намагаюсь приділити його чомусь корисному. Зараз всі мої сили йдуть на виготовлення окопних свічок для наших хлопців. Вже кілька разів передавала посилки військовим прямо на передову. У виготовленні мені також дуже допомогли наші переяславці. Перші рази я сама купувала матеріали для їх виготовлення, а пізніше відкрила збір, який ми дуже швидко закрили, і відправили ще партію свічок.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали про танцюриста Євгенія Лоя. Інтерв’ю та сюжет – за посиланням.

Анастасія Дудка

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору