ЖИТТЯ

У Переяславі “Драбадан” презентуватиме альбом “В душі війна” та збиратиме гроші для захисників

“Драбадан” влаштовує благодійний концерт. Все, що треба знати про це.

У суботу, 11 лютого, о 17:00 у другому корпусі Переяславського центру культури та мистецтв відбудеться благодійний концерт місцевого гурту “Драбадан”. Він презентуватиме альбом “В душі війна” та збиратиме гроші для 43-ї окремої механізованої бригади, де служить барабанщик гурту Володимир Бурлак. Відіграють пісні з останнього альбому та кілька композицій на військову тематику, найпопулярніші пісні з інших альбомів та деякі кавери на відомі пісні. Програма триватиме близько півтори години. Інформатор дізнався, чого очікувати від концерту у фронтмена гурту Андрія Коржа.

Раніше в інтерв’ю він розповідав, що “В душі війна” – це третій студійний альбом гурту. Він складається із шести пісень про війну: “Думаю, зрозуміло, чому така назва, хотілось передати те, що всередині. Хоча спочатку планували назвати “В душі весна”, але тоді все зовсім було не так…”.

– Зараз, можливо, і не до гучних свят, але ми вирішили, що музиканти – це все ж голос народу, тому повинні не мовчати, а говорити про те, що відбувається, – пояснив Корж. – Ми робимо це постійно і всюди там, куди нас запрошують. Я знаю багатьох людей, яким не байдуже, які переживають емоції, що описані у наших піснях, і при цьому дуже хочуть допомоги бійцям ЗСУ хоча б якось. Оскільки наш барабанщик перебуває на Сході, йому потрібно трішки підтримки.

Андрій Корж додав, що на концерті презентують нову пісню, слова на яку написав переяславець, який служить у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді: “Коли він був на “нулю”, то написав вірш про те, що конкретно там відбувається. Його дружина надіслала нам цей текст, і ми вирішили, що з цього потрібно зробити пісню. Поки у вільному доступі її немає, ми доопрацьовуємо, але все ж хочемо презентувати її на концерті. Тому ми хочемо підтримати ще й цю бригаду. До речі, цей чоловік навчався у нашому університеті, і там видавали збірки з його віршами. Ми їх також презентуємо: кожен, кому сподобаються вірші, зможе придбати їх за умовну ціну. І ці кошти підуть на його бригаду”.

Музикант зазначив, що цьогоріч гурт планує випустити ще один альбом військово-ліричного змісту: “Скільки б ми не говорили про гармати, убивства і так далі, але, окрім цього, на війні завжди є лінії любові, нещасного кохання, очікувань та зустрічей. Про це і буде альбом”.

Нагадаємо, що артисти та майстри із Переяслава взяли участь у обласному мистецькому фестивалі до Різдва. Деталі дізнавайтесь тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору