ЖИТТЯ

“Віддаємо частинку тепла”: у Переяславі сплели килимки для захисників

У Переяславі провели черговий безкоштовний майстер-клас. Плели килимки для воїнів.

3 лютого у публічній бібліотеці Переяслава відбувся майстер-клас з плетіння килимків. Його для всіх охочих провела майстриня та членкиня спілки “Мистецтво життя” Алла Літкова. Жінка вже не вперше проводить безкоштовні заняття, де навчає як дорослих, так і дітей робити обереги для захисників. Детальніше про це розповідає Інформатор.

Такі заходи проводять за ініціативи публічної бібліотеки, розповідає директорка Тетяна Майстренко: “Працівники та сама бібліотека зацікавлені в тому, щоб проводити такі майстер-класи. Тому ми запросили досвічених майстринь, вони приємні та дуже чуйні люди. Минулого разу ми виготовляли обереги, і потім дізнались, що на передову хлопцям потрібні такі килимки. Коли ми почали про це розмовляти, то дійшли спільної думки, що можемо та хочемо це зробити. Коли ми робимо таку добру справу, то наче віддаємо частинку свого тепла”.

Майстер-клас відвідали 12 людей, більшість із них – самі працівники бібліотеки. Алла Літкова плете такі килимки вже 7 років, тому з радістю навчає й інших. Такі вироби можна створити зі звичайних старих футболок. Щоб долучитися до наступного заняття, яке буде через тиждень, слідкуйте за анонсами.

Алла Літкова розповідає, як плести килимки

Старим речам можна дати друге життя

Процес виготовлення

Атмосфера була спокійною та творчою

Маленькі килимки

Нагадаємо, що раніше у бібліотеці виготовляли обереги у вигляді янголят. Як це було, дивіться за посиланням.

Анастасія Дудка

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору