ЖИТТЯ

На Київщині посилюють протиповітряну оборону, щоб якісніше збивати дрони-камікадзе

Військові нарощують протиповітряну оборону Києва. Як саме?

Для протидії дронів-камікадзе Shahed у підрозділах Угруповання сил та засобів оборони Києва створили мобільні вогневі групи. Підготовлені екіпажі на легкових автомобілях підвищеної прохідності озброєні великокаліберними кулеметами та оснащені тепловізійними прицілами, а також іншими приладами виявлення цілей і лазерного цілевказання. Про це повідомив заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ, генерал-лейтенант Олександр Павлюк, передає Інформатор.

“Завдяки вогневим позиціям екіпаж здатний якнайшвидше прибути на місце. Підготовка самого екіпажу до бою займає не більше однієї хвилини. Командування постійно збільшує кількість мобільних груп у складі угруповання. Також ведеться робота задля покращення їхнього технічного оснащення. Мобільна вогнева група може знищувати також крилаті ракети та інші повітряні цілі”, – зазначив Олександр Павлюк.

Нагадаємо, що 9 лютого у зведенні Генштабу ЗСУ повідомили, що російські війська наразі активно застосовують авіацію. Деталі дізнавайтесь тут.\

Фото: Telegram-канал Олександра Павлюка

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору