ЖИТТЯ

Україні допомагають інші країни, професори, відомі актори та організації: що позитивного було цього тижня

Тімоті Снайдер зібрав для України понад мільйон доларів. Що ще позитивного трапилося за останні сім днів?

24 лютого на Україну підступно напала росія, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор традиційно згадує найпозитивніші новини тижня, що минає.

Багато броньованої техніки та далекобійна зброя. Зеленський розповів про результати візиту в Британію

Президент України Володимир Зеленський, який 8 лютого відвідав Велику Британію, поділився результатами свого візиту туди. Глава держави наголосив, що головна мета поїздки – оборонна підтримка України. За словами Зеленського, Україна отримає від Британі чималий пакет військової допомоги, куди увійде чимало бронетехніки та далекобійна зброя.

“Сьогодні ми почали день з оборонних питань – у розмові з Прем’єр-міністром Ріші Сунаком. Продовжили день оборонними питаннями – зокрема, я підкреслив одне з них у моєму зверненні до британського парламенту. І завершуємо день оборонними питаннями”, – сказав Зеленський.

Він додав, маємо сильний оборонний пакет від Великої Британії. Погодили потужну кількість броньованої техніки й постачання далекобійної зброї. І домовилися почати підготовку українських пілотів.

“Я вважаю, що це наш чіткий сигнал – України та Великої Британії, – що ми разом не лише йдемо, але й пройдемо весь шлях до нашої спільної перемоги”, – заявив глава держави.

Збір на “ловця шахедів” завершено: Тімоті Снайдер зібрав для захисту України понад понад 1 268 000 $

Історичний збір Тімоті Снайдера на “Ловця шахедів” закритий. Професор Єльського університету зібрав 1 мільйон 268 тисяч 196 доларів на систему протидії ворожим дронам. Про це повідомляє UNІTED24. Загалом через UNITED24 на цей збір були переказані 11 278 платежів.

“Якщо ви допомогли у цьому зборі, ви допомогли врятувати життя. Дякую вам. Навколо нас твориться історія, і в кожного з нас є свої ролі, великі чи маленькі, які ми можемо зіграти”, – сказав видатний історик усім, хто долучився до зборів.

Серед тих, хто допоміг зібрати гроші – американська політикиня Гілларі Клінтон та ізраїльський історик Ювал Ной Харарі.

USAID виділить Україні 60 мільйонів доларів на кібербезпеку

11 лютого стало відомо, що Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділить для України 60 млн доларів для посилення захисту від кібератак з боку росії. Головним пріоритетом буде захист об’єктів критичної інфраструктури. Також кошти направлять на загальне зміцнення кіберзахисту. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України.

Міністр відомства Михайло Федоров провів зустріч із заступницею голови USAID Ізобель Коулман. Вони обговорили спільну роботу України та Агенції США з міжнародного розвитку. Провідними темами були кіберзахист та підтримка цифрової трансформації нашої країни.

Також представники USAID ознайомилися з роботою команди “Дії” – від безпеки до принципу роботи персоналу. Також оголосили про виділення нам 60 млн доларів на кібербезпеку. Кошти Україна планує направити на захист критичної інфраструктури та посилення цифрової трансформації, що зокрема стосується самої “Дії”. Для цього USAID об’єднає зусилля з Новою Зеландією та Данією.

“USAID співпрацює з Мінцифрою з перших днів роботи міністерства. 80% послуг в “Дії” ми запустили саме завдяки підтримці агенції. Також разом запустили реєстр пошкодженого майна та інші антикорупційні проєкти”, – зазначили в Мінцифри.

Унікальний лот: зірка “Гри престолів” висловила бажання допомогти Україні у боротьбі за незалежність

Буквально за кілька днів в Україну приїде Джек Глісон, ірландський актор, який прославився роллю короля Джоффрі Баратеона у серіалі “Гра престолів”. За повідомленнями українських ЗМІ, 16 лютого актор дасть кілька майстер-класів, відвідає театри, зустрінеться з українськими захисниками. Також стало відомо, що він виставить на благодійному аукціоні унікальний лот, а отримані гроші передасть на підтримку ЗСУ.

Як стало відомо, Джек Глісон виставить на аукціон статуетку короля Джоффрі Баратеона. Сайт Prozorro.sale опублікував звернення актора до українців: “Всім привіт! Мене звати Джек Глісон. Я хочу підтримати Україну в їі боротьбі за Незалежність. Незабаром я приїду до вас на кілька днів, а зараз, підтримуючи ініціативу українських колег, я хочу виставити на аукціон статуетку, виготовлену одним художником в Лос-Анжелесі. Переможцю я особисто підпишу і передам статуетку в Києві 16 лютого, або ж мої друзі вишлють її куди потрібно”.

Аукціон відбудеться 15 лютого, стартова ціна лота складає 10 тисяч гривень. Цінові пропозиції приймаються до 20:00 14 лютого. Зібрані кошти будуть направлені на придбання тепловізора для 5-го окремого штурмового полку.

Нагадаємо, що минулого тижня у цій рубриці ми писали про те, що перший Leopard вже прямує до України. Інші позитивні новини дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору