ЖИТТЯ

Гурт “Драбадан” на благодійному концерті у Переяславі зібрав для захисників 16 тисяч 700 гривень

“Драбадан” презентував новий альбом та збирав гроші захисникам. Як це було?

У суботу, 11 лютого, у другому корпусі Переяславського центру культури і мистецтв відбувся благодійний концерт місцевого гурту “Драбадан”. Артисти презентували новий альбом “В душі війна” та організували благодійний збір коштів для наших захисників. Інформатор розповідає, як це було.

“Драбадан” відомий своїми рок-хітами, тому цього вечора їх було вдосталь. Гурт виконав кілька пісень на військову тематику, потім презентував альбом “В душі війна” з піснями “24.02.2022”, “Коломийки” та іншими. Аби розбавити свій виступ, вирішили зробити кавери на відомі пісні українських виконавців. Не забули і про Кузьму Скрябіна, його пісень переспівали найбільше. Також звучали найпопулярніші хіти гурту, а наприкінці заспівали найновіші, що будуть у альбомі, який планують випустити цього року.

Загалом концерт тривав дві години. Глядачів зібралось понад сотню. Атмосфера була драйвовою та емоційною. Слухачі в унісон підспівували, вмикали ліхтарики на телефонах та здіймали догори. Настрій справжнього рок-концерту відчути вдалося.

Та все ж головна мета концерту – збір коштів для 43-ї окремої механізованої бригади, де служить барабанщик гурту Володимир Бурлак, та для 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, де захищає країну переяславець Сергій Литвиненко. Свій внесок можна було зробити в скриньки або ж придбавши мерч гурту чи збірник-альманах з поезією Сергія Литвиненка. “Драбадан” перевірив, чи справді Переяслав – європейське місто: біля умовного товару розмістили інструкцію, де вказали, що люди можуть обрати те, що забажають, і покласти до скриньок суму, вказану у прайсі.

Гурт також заспівав пісню, слова до якої написав Сергій Литвиненко, перебуваючи на “нулі”. У цей момент на сцені увімкнули відеоролик з військовими 80-ї бригади з місця бойових дій. Також відеовітання всім присутнім передав Володимир Бурлак зі своїми побратимами.

Загалом зібрали 16 тисяч 700 гривень. 13 тисяч 640 гривен напрявлять для 43-ї окремої механізованої бригади. Іншу частину для 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Фронтмен Андрій Корж сказав: “Ми всім дуже дякуємо, вражені, що нам вдалося назбирати таку суму. Люди ще кілька наступних днів після концерту робили донати, запитували, куди потрібно надсилати кошти”.

Гурт виконав пісні на військову тематику

Атмосфера була драйвовою

Звучали і патріотичні пісні

Гурт презентував альбом “В душі війна”

Військові передали відеовітання всім присутнім

Заспівали кавери на пісні Кузьми Скрябіна

Гості концерту

Гурт дарував власний мерч

Серед гостей розіграли призи

Також розіграли багато солодощів

Нагадаємо, що цього тижня на Переяславщині буде багато різноманітних заходів. Куди можна сходити, дізнавайтесь за посиланням.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору