ВЛАДА

На сесії міськради Переяслава знову розглядали програму підтримки ДФТГ: у чому причина

То буде місто підтримувати фінансово ДФТГ чи ні? Програму переглядають, а гроші поки що не виділяють.

На сесію міської ради Переяслава 16 лютого винесли питання про внесення змін до програми підтримки Добровольчого формування Переяславської територіальної громади (ДФТГ), яку прийняли на січневій сесії. Через те, що ту програму було складно втілити, її вирішили переглянути. Про це повідомляє Інформатор.

Проте, як і минулого разу, окрім пропозиції депутатки Руслани Потапенко, міська рада підготувала свою. У ній знову ж таки не прописали конкретної суми для виконання програми. Лише зазначили, що фінансування здійснюватимуть за рахунок коштів бюджету в межах затверджених бюджетних асигнувань після подання командира військової частини. Як пояснила Потапенко під час свого виступу, таким чином програма від міської ради не відповідала Порядку розроблення, прийняття міських цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання, адже у ній мають бути вказані фінансові ресурси, необхідні для виконання. Власне, програми й приймають для того, аби мати підстави для виділення коштів на певні потреби.

У оновленій програмі від Руслани Потапенко дещо зросла кількість потреб і відповідно загальна сума – із 7 мільйонів 458 тисяч 970 гривень до 8 мільйонів 140 тисяч 970 гривень. Також зазначили, що “матеріально-технічні засоби, послуги, інші цінності та напрямки використання коштів здійснюватимуть на підставі щомісячного звернення командира добровольчого формування і передаватимуть на підставі акту прийому-передачі за підписом командира добровольчого формування, уповноваженої особи від виконавчого комітету та погодженого начальником Бориспільської військової адміністрації або головою Бориспільської РДА та командиром 137 Об ТрО ЗСУ”. Передбачена ця програма на період 2023-2026 років.

Цього разу міський голова Вячеслав Саулко навіть не намагався поставити обидві програми на голосування по черзі. Відразу виставив пропозицію Потапенко, яку депутати підтримали. Руслана Михайлівна відразу ж попросила виділити 500 тисяч гривень на найнеобхідніше для ДФТГ, однак цього не зробили. Пояснили, що необхідно щонайменше спочатку провести засідання профільної бюджетної комісії. Тому і депутати, і міський голова запевнили, що готові для цього навіть зібратись на позачергову сесію.

Нагадаємо, що на цій же сесії внесли зміни до бюджету громади на 2023 рік. Зокрема, з бюджету розвитку передбачили 7 мільйонів 968 тисяч 867 гривень для відділу капітального будівницва та ЖКГ.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору