ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: Андрій Болілий розповів про атмосферну лісову дорогу

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Андрій Болілий?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Сьогодні своїм улюбленим місцем поділився переяславець, колишній студент Університету Григорія Сковороди в Переяславі Андрій Болілий. Він розповів про атмосферну лісову дорогу.

Як дістатися? Це дорога через ліс від дамби із виїздом на Стовп’яги (Дівичківська ТГ). Дістатись туди не важко. Якщо їхати з автостанції, потрібно звернути у бік Трубайлівки і рухатись до пляжу Дніпра. Там напроти зупинки є поворот праворуч, звідти починається ця асфальтована дорога.

Чим це місце особливе? Я дуже люблю їздити автомобілем. Багато де побував. Це одна з неймовірно класних доріг для прогулянок навіть пішки чи на велосипеді. Робив там навіть кілька відеозйомок. Там дуже класна атмосфера, особливо взимку або влітку. Круто, коли йдеш і чуєш кожен звук, ритм природи – спів пташок, тріск дерев, які гойдаються від вітру. А також там дуже гарний захід сонця, все починає наливатись червоним.

Коли відкрив це місце? У 2016 чи 2017 році, коли почав їздити на авто. Якось захотілось побачити природу Переяслава. Катався і натрапив на цю дорогу випадково.

Особлива згадка. Один раз бачив там козулю. Вона переходила дорогу, ще тоді був невеличкий туман. Тож вид був неймовірний – немов відеосюжет з хіт-параду дикої природи. Запам’ятав цей момент на все життя.

Ще кілька рекомендацій. Парк біля третьої школи восени дуже красивий, різнобарвний.

Нагадаємо, що тиждень тому в рубриці “Улюблені місця Переяславщини” Тетяна Дудка розповіла про “Серце Переяслава”. Воно вражає її своєю красою як вдень, так і ввечері.

Яна Малишко

Фото надав Андрій Болілий

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору