ЖИТТЯ

Творчі батько та донька: у Переяславі відкрили художню виставку Андрія та Карини Кузьменків

У Переяславі відкрили виставку творчих робіт Андрія та Карини Кузьменко. Триватиме вона до 10 квітня.

22 лютого у Переяславській художній школі імені Петра Холодного відкрили виставку творчих робіт Андрія та Карини Кузьменків. Еспонуватиметься вона до 10 квітня. Представили понад 30 картин, більшість з яких – юної художниці, створювала їх протягом останніх трьох років. Подивитись на роботи можна у будні з 8:30 до 18:00. Про це повідомляє Інформатор.

16-річна Карина Кузьменко навчається в художній школі вже шостий рік, хоча зазвичай навчання триває п’ять. Зумовлено це тим, що дівчина хоче набратись ще більшого досвіду та вдосконалити вже набуті уміння, адже планує вступати до вишу на художника. Юна мисткиня переважно працює у двох напрямках: пейзажі, які створює наживо або з фантазії, та портрети улюблених персонажів, відомих людей та акторів. Саме такі роботи і представлені на виставці.

Дівчина розповіла, що особливо надихнулась після всеукраїнського художнього пленеру, який відбувся у Переяславі кілька років тому: “Це був для мене великий поштовх, аби почати активно творити. До цього у мене все було плавно та спокійно. Там я поспілкувалася з іншими художниками, подивилася, як відбувається цей процес зсередини, і у мене відкрилось нове дихання на створення робіт маслом. Скільки часу вже минуло, а натхнення і досі залишилось”.

Андрій Кузьменко, тато Карини, випускник художньої школи, науковець, митець, наразі завідує музеєм академіка Володимира Заболотного. Його робіт на виставці менше, адже створює полотна у вільний час. Його картини дещо різноплановіші. “Тішить, наскільки у Переяславі ожило культурне життя. Воно рухається, особливо в художній сфері робить свій вплив. Для мене те, що Каріна навчалася в художній школі, було нагодою зануритися в цю атмосферу ще раз”, – сказав він.

На відкриття виставки завітав начальник відділу культури і туризму Валентин Шуткевич. Він разом із директоркою художньої школи Іриною Кузьмицькою привітали сім’ю Кузьменків з дебютом виставки, підтримали дівчину в починаннях та побажали творчих успіхів і натхнення.

Роботи Карини Кузьменко

Андрій та Карина Кузьменко

Дівчина навчається в художній школі шостий рік

Ірина Кузьмицька привітала митців

На виставці були картини фарбами та маслом

Один з пейзажів юної художниці

Портрет

Нагадаємо, що у Переяславі також відкрили благодійну виставку-продаж картин. Де та як подивитись, дізнавайтесь за посиланням.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору