ЖИТТЯ

В університеті Переяслава влаштували “Забіг пам’яті”: так вшанували загиблих захисників

У Переяславі вшанували Героїв, які загинули на війні. Студенти і працівники університету провели “Забіг пам’яті”.

22 лютого на стадіоні Університету Григорія Сковороди в Переяславі провели забіг пам’яті захисників України. Учасники обирали ім’я загиблого героя з університету, у пам’ять про якого бігли, та долали визначену дистанцію. Участь в забігу взяли 9 людей – студенти та працівники університету. Троє подолали відстань близько 2 кілометрів. Шестеро студентів пробігли по 700 метрів. Про це повідомляє Інформатор.

Учасникам забігу чіпляли аркуш із іменем героя на верхній одяг, з ним вони й долали дистанцію. Всього підготували імена 15 захисників. В.о. голови студентської ради Роман Беркут розповів, що такий забіг влаштовують у багатьох країнах: “Люди біжать на честь героїв, які загинули на війні. На папері надруковані імена 15 людей, яких вшанували в холі першого корпусу університету на стенді”.

Студент першого курсу факультету фінансово-економічної і професійної освіти Максим Маковий присвятив свій забіг Миколі Курику. Захисник з перших днів війни пішов добровольцем, а загинув під звільнення Бучі та Ірпеня. Він навчався на факультеті гуманітарно-природничої освіти та соціальних технологій. Був на другому курсі заочної форми навчання.

Студентка третього курсу факультету історичної та соціально-психологічної освіти Ольга Ільєнко розповіла, що не знає особистого того, за кого біжить. Але зазначила, що кожен із захисників для неї важливий: “Кожен із них для мене герой. Я хочу пробігти і таким чином вшанувати їхню пам’ять”. У неї на аркуші було ім’я Едішера Кварацхелії, який був студентом першого курсу магістратури факультету гуманітарно-природничої освіти та соціальних технологій.

Цей забіг започаткували у 2018 році та присвятили пам’яті захисників України. У пам’ять про українських захисників бігтимуть не тільки в Україні, а і в США, Польщі, Литві, Німеччині, Угорщині, Швеції, Сінгапурі та інших країнах.

22 лютого у Переяславі провели “Забіг пам’яті”, присвячений захисникам України

Учасникам забігу клеїли на верхній одяг листівки з іменами Героїв

Учасники забігу могли самі обрати, за якого Героя вони хочуть бігти

Максим Маковий присвятив забіг захиснику Миколі Курику

На спинах в учасників були написи: “Біжу за Героя”

Ольга Ільєнко пробігла дистанцію задля вшанування всіх захисників

У забігу пам’яті взяли участь 9 осіб

Шестеро учасників пробігли 700 метрів

Троє учасників подолали близько 2 кілометрів

Всеукраїнський забіг започаткували у 2018 році

Нагадаємо, що 20 лютого у Переяславі проводили флешмоб “Обійми, якщо віриш у перемогу”. Детальніше про це дізнавайтесь тут.

Оксана Симоненко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору