ЖИТТЯ

На Бориспільщині хлопець замовив вбивство власного батька заради спадщини

На Бориспільщині син замовив вбивство власного батька. Що стало причиною?

У березні 2021 року чоловік увірвався до приватного будинку у селі Гнідин (Золочівська ТГ), що на Бориспільщині, напав на господаря і завдав йому понад 25 ударів ножем. Від отриманих травм той помер на місці. Згодом виявилось, що син загиблого замовив це вбивство. Виконавцем став товариш. Про це повідомили на сайті Київської обласної прокуратури, передає Інформатор.

Прокурори у суді довели, що 19-річний хлопець хотів отримати спадок, тому замовив вбивство рідного батька. Розповів своєму товаришеві детальний план будинку, а також місце перебування всіх членів сім’ї. Частину отриманих грошей спадкоємець планував заплатити приятелеві за скоєне вбивство, а решту – витратити на власні потреби.

За публічного обвинувачення прокурорів Бориспільської окружної прокуратури двох чоловіків визнали винними у вчиненні замовного вбивства (п. п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Замовнику суд призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі, виконавцю – 13. До набрання вироком законної сили обидва засуджені перебуватимуть під вартою.

Нагадаємо, що 22 грудня Івана Приходька, якого обвинувачують у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова, звільнили з-під варти. Чому так сталося, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору