ЖИТТЯ

Зірка TikTokу Ярина Квасній, яка переспівала “Парову машину”, приїхала на Переяславщину

На Переяславщині побувала зірка TikTokу Ярина Квасній. Розповіла про те, як стала популярною.

1 березня до Стовп’язької гімназії (Дівичківська ТГ) на запрошення вчительки англійської мови Ірини Бабкіної завітала відома у TikTok своїм голосом Ярина Квасній. Вона розповіла, як змінилось життя з набуттям популярності, про себе та свою творчість. Журналісти Інформатора теж поспілкувалися з дівчиною.

20-річна Ярина Квасній родом з Галичини. Всього за тиждень стала шалено популярною у соціальній мережі TikTok. Відео, де дівчина співає українську народну пісню “Парова машина”, зібрало 6 мільйонів переглядів. Під звук із нього активно записують свої відео інші користувачі.

@kvas.nii дякую, Боже, за дахдотерс! «Парова машина» — автентична українська пісня. На відео ситуативно пригадалося однойменнне музпереосмислення у виконаннні групи DakhDaughters #пісня #музика #лесяквартиринка #кіностудіядовженка #шулявка #акустика #співаємо #олексій #вспишка #відео #спів #українське #україна #співи #дахдотерс #дах #паровамашина #singing #sing #song #songs #ukrainian #ukrainiangirl #ukrainiansong ♬ оригінальний звук – Kvas.nii

Дівчина зазначила, що після цього сплеску популярності її життя не змінилось. Впізнали поки що лише одного разу в супермаркеті, а на запитання, чи це справді вона, та дівчина з відео, Ярина чомусь рефлекторно відповіла “Ні”. “Зараз завалюють дірект повідомленнями в Instagram та TikTok, позначають під відео, то трохи вже крутиться голова, бо багато дивишся в телефон і хочеться всім відповісти”, – сказала вона.

Ярина вже кілька років живе у Києві. Закінчила бакалаврат у Києво-Могилянській академії за спеціальністю “українська філологія”. Зараз працює SMM-спеціалістом у одному із закладів Києва, іноді співає в хорах, багато читає та любить вишивати. Раніше вела свій блог, у якому розповідала про традиції Галичини та знімала відео на YouTube. У 17 років випустила власну збірку “А-людидобрі” з фото та різними записами, які робила протягом трьох років.

Запис того самого відео, яке облетіло весь інтернет, зробили на кіностудії імені Довженка. Там дівчина разом із друзями організовувала музичну подію “Леся Квартиринка”, на якій виступають різні музиканти. Говорить, що на відео вона була повністю тверезою, адже в мережі ходить багато різних чуток: “Це мій звичний стан: ходити щось співати, стрибати та кричати. Це моя звичайна поведінка. Я там виступала перший раз перед великою кількістю людей, у мене розігрівся голос, йшла на емоціях. Мій друг Олексій увімкнув спалах і почав знімати. Потім я закинула відео собі в TikTok і понеслась”.

У дитинстві Ярина мріяла стати співачкою, тому займалася цим з раннього віку: закінчила музичну школу та росла у творчому середовищі. Батьки віддавали на різні творчі гуртки. “У нас в селі колядують, співають веснянки під церквою, але глибше в автентичній манері я почала співати саме в Києві. Є така течія людей, яка відтворює давні традиції та співи, аби зберегти те, що виконували наші прабабусі”, – пояснила дівчина.

На запитання, чи робили Ярині ділові пропозиції, відповіла, що заспівати разом “Парову машину” пропонував український реп-гурт, переможець Євробачення-2022 “Kalush”. Відмовилась, бо вважає, що це не та пісня, яку потрібно записувати та перероблювати. Щодо реклами в соціальних мережах, то їй поки пропонували тільки суші за бартером.

Сама Ярина Квасній любить слухати “ДахаБраха”, Олега Скрипку, “Latexfauna”, “Щука-риба” та всі гурти, які виконують українську автентичну музику. Зазначила, що зараз класний український реп, тому його вона теж любить.

Наприкінці зустрічі вона разом із присутніми заспівала пісню “Парова машина”. Потім зробили колективне фото на згадку.

Ярина Квасній завітала в школу

Діти уважно слухали гостю

Дівчина розповіла про неочікувану популярність

Її цікаво було слухати

Вчителька Ірина Бабкіна також долучилася до бесіди

Ярина поділилася планами на майбутнє

Наприкінці влаштували фотосесію

Фото на згадку

Спільне фото

Нагадаємо, що у Переяславі днями презентували альбом “Заквітчана Україна” та книгу Роберта Бернза. Репортаж – тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору