ЖИТТЯ

“Редан” на Переяславщині: поліцейські застерігають підлітків від участі в субкультурних групах

Поліцейські Київщини застерігають молодь та дорослих від участі у субкультурних групах. Що відомо прямо зараз?

Останніми днями до редакції Інформатора все частіше почали надходити повідомлення про можливі місця збору прихильників субкультури “Редан”. До переяславського відділу поліції також звертаються з такими сповіщеннями. Як повідомляють у Бориспільському районному управлінні поліції, поліцейські офіцери громад зустрілися із школярами, педагогічними колективами, головами територіальних громад та молоддю для запобігання поширенню нової субкультури, передає Інформатор.

Поліцейські розповіли дорослим та дітям про новий рух, що стрімко поширюється серед молоді та застерегли від участі в ньому. “Штучне поширення такої субкультури – це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та втягнути підлітків у протиправну діяльність”, – йдеться у повідомленні поліції.

Такі профілактичні бесіди провели поліцейські офіцери у таких громадах: Дівичківській – В’ячеслав Андрієвський, Золочівській – Володимир Затоковий, Студениківській – Руслан Хоменко, Яготинській – Юрій Чупрун, Пристоличній – Віталій Коновалюк, Бориспільській – Вадим Ківало, Гірській – Ярослав Шумко.

“Поліцейські Київщини вживають необхідні заходи для попередження сутичок між молоддю та надалі проводитимуть профілактичну роботу. Звертаємось до батьків та закликаємо проводити більше часу із дітьми, звертати увагу на їхню поведінку, коло спілкування та способи проведення дозвілля”, – йдеться у дописі.

Що відомо про ПВК “Редан”?

Все почалося в Росії. Там у різних містах юнаки в чорному одязі та з символами павука на спинах влаштовували масові бійки з футбольними фанатами чи мігрантами. Це відбувалось у торгових центрах або на вулицях.

Учасники руху кажуть, що не асоціюють себе з приватною військовою компанією. Для них приставка ПВК – просто жарт. Назва “Редан” походить з аніме Hunter x Hunter. Там діяла злочинна організація “Геней Редан”, яку через емблему називали “Павуки”. Кожен учасник цієї організації мав татуювання павука зі своїм номером.

У субкультурі ПВК “Редан” усі учасники мають символ павука з цифрою 4. В аніме під цим числом в організації завжди були зрадники чи шпигуни. Це пов’язано з тим, що в японській культурі число 4 несе неприємності, як у нас 13. Можливо, таким чином учасники ПВК “Редан” хотіли передати свої деструктивні наміри.

Один із лідерів ПВК “Редан” з Красноярська (Росія) пояснив у соцмережах, що головна ідея руху “це боротьба за справедливість і свободу самовираження, що молодь хоче, щоб її не переслідували і не утискали через одяг, зачіску, щоб людей сприймали такими, як вони є, бо, в іншому випадку, буде, що буде”, тобто агресивні бійки. “Редан”, за його словами, виступає проти “офніків”, тобто “гопників і хуліганів”, які шукають привід для агресивної бійки, “скінхедів”, осіб неросійської зовнішності.

Нагадаємо, що у Переяславі чоловік збирав гроші собаці на операцію, але тварина її не потребувала. Деталі розслідування читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору