На базарі у Переяславі покупці охоче цікавляться молочною продукцією. Що ще можна було купити?
5 березня у Переяславі зранку було хмарно та прохолодно. Згодом, надворі сонце виглянуло з-за хмар, але тепліше не стало. На вулиці Шкільній продають багато побутових речей та одяг. На “Даринку” продавали вербові котики по 30 гривень за букетик. Біля м’ясного павільйону пропонували квіти цинерарії в горщиках по 200 гривень. Нарциси коштували 100 гривень за горщик.
Інформатор традиційно розповідає про сьогоднішні ціни на продукти.
У м’ясному павільйоні сьогодні було чимало пустих торгових місць. Продавці кажуть, що люди купують м’ясо зараз дуже погано, тому більшість підприємців не виходять на торги. Ціни зараз не змінюються:
- Телятина (1 кг) – 150-280
- Теляча печінка (1 кг) – 350
- Сало (1 кг) – 180-250
- Лопатка свиняча (1 кг) – 150-170
- Ошийок (1 кг) – 160-175
- Підчеревина (1 кг) – 200-250
- Биток (1 кг) – 170-180
- Свиняча печінка (1 кг) – 60
- Антрекот (1 кг) – 170-250
- Ребро свиняче (1 кг) – 180
- Тушка курки бройлер (1 кг) – 120-130
- Філе куряче бройлер (1 кг) – 140-150
- Курячі крила (1 кг) – 115
На “Даринку” фруктів продавали мало. Сушені яблука продавали по 20 гривень за 200 г. Ціни такі:
- Яблука (1 кг) – 15-20
- Сушені яблука (200 г) – 20
- Мандарини (1 кг) – 65
- Калина (100 г) – 20
- Волоські горіхи (500 г) – 40
- Консервована полуниця (0,5 л) – 70
- Консервована смородина (0,5 л) – 70
- Чурчхела (1 шт.) – 50
На базарі продають багато овочів. Сьогодні можна було знайти чимало зелені та всі необхідні овочі. Ціни такі:
- Морква (1 кг) – 20-30
- Картопля (1 кг) – 12
- Капуста (1 кг) – 20
- Буряки (1 кг) – 10-20
- Ріпчаста цибуля (1 кг) – 50-55
- Часник (1 кг) – 120-150
- Топінамбур (1 кг) – 30
- Квасоля (1 кг) – 20
- Зелена цибуля (40 г) – 25
- Кріп (40 г) – 25
- Петрушка (40 г) – 25
У молочних рядах зранку вишиковувались черги за продуктами. Домашній сир користується популярністю серед переяславців. Ціни не змінились:
- Молоко (1,5 л) – 35-40
- Сир (1 кг) – 120-130
- Знежирений сир (1 кг) – 80
- Бринза (1 кг) – 160-200
- Вершки (1 л) – 160-180
- Сметана (1 л) – 90-120
- Масло (1 кг) – 240-250
- Домашні курячі яйця (десяток) – 60-70
В рибних рядах покупців також було чимало. Судаків продавали по 170 гривень за 1 кг, а коропів пропонували по 120 гривень за кіло. Ціни такі:
- Карасі (1 кг) – 50-70
- Лящі (1 кг) – 45-90
- Піленгас (1 кг) – 65
- Лини (1 кг) – 160
- Коропи (1 кг) – 120
- Судак (1 кг) – 170
- Судак чищений (1 кг) – 180
- Товстолоби (1 кг) – 70
- Філе товстолоба (1 кг) – 180
- Стейки товстолоба (1 кг) – 170
- Філе білого амура (1 кг) – 250
Нагадаємо, що у рубриці “Прості та смачні рецепти” ми радили приготувати банош зі шкварками. Рецепт шукайте тут.
Оксана Симоненко
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.