Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

8 Березня у Переяславі: відзначали активних жінок громади, продавали картини для ЗСУ

У Переяславі провели святковий захід “Тобі, Весно!”. Так відзначили 8 Березня.

8 березня у другому корпусі Переяславського центру культури і мистецтв провели святковий захід “Тобі, Весно!”. У його рамках також відбувся другий етап благодійної виставки-продажу “Україна нескорена, сильна та вільна” на підтримку Збройних сил України. Інформатор розповідає, як це було.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко вручив представницям підприємств, установ та організацій громади грошові винагороди, квіти та подяки міської ради “За вагомий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток міста” та з нагоди Міжнародного жіночого дня. Відначили таким чином Лілію Білодід, Світлану Вовк, Віру Гаркушу, Тетяну Дайнегу, Людмилу Деречу, Ольгу Дригу, Ніну Климас, Тетяну Колеврик, Надію Коцур, Ніну Кузніцову, Галину Кучеренко, Оксану Матвієнко, Надію Мель, Ганну Миколаєнко, Віру Мушилов, Надію Самань, Ніну Самійленко, Аллу Слюсар, Світлану Степаненко та Любов Тулуб. А самодіяльному ансамблю української пісні “Калиновий дзвін” Гайшинського СБК за підтримки підприємства “Стейкагро” подарували нові комплекти сценічних костюмів.

До слів привітань приєднались командир військової частини А7303, підполковник Олександр Аленьков та заступник командира 137-го батальйону територіальної оборони з морально-психологічного забезпечення, лейтенант Валерій Мартишко. Відзначили подяками “За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та високі особисті показники у бойовій підготовці, самовідданість і стійкість, які виявленні під час несення служби” молодших сержантів Людмилу Мірошніченко, Яну Прасову, Вікторію Юрченко, Тетяну Вузькову, старших солдатів Любов Діхтяр, Тетяну Царинну, солдатів Ірину Черняк, Аліну Шостак, Єлизавету Савченко, Анастасію Дубину, Наталію Нечипоренко та інших. Після цього Валерій Мартишко зачитав кілька віршів.

Начальник відділу культури і туризму Переяславської міської ради Валентин Шуткевич вручив подяки “За сумлінну працю, ініціативність, високу професійну майстерність у виконанні посадових обов’язків, активну громадську позицію” працівницям закладів культури Євгенії Демченко, Владі Черненко, Наталії Червовій, Юлії Близнюк та Валентині Місюрі.

Для гостей виступили Владислав Заболотній та Владислав Брик, Андрій Іващенко, Євгеній Карабанов, Олексій Чирка, Валентин Шуткевич, Вадим Ноздровський, учасники ансамблю “Дем’янчанка”, Роман Мотузок, Валентин Жуль та Борис Любченко.

Після концерту всім охочим запропонували відвідати другу частину благодійної виставки “Україна нескорена, сильна та вільна”. На ній презентували творчі роботи різьбяра Івана Чередніченка, майстрині петриківського розпису Марини Саркісян, місцевих художників Романа Мотузка, Олександра Суся, Миколи Плєхова, Галини Глушко, Світлани Шевченко, Олега Засипкіного, також Сергія Полякова та Сергія Матяша, який зараз живе у Франції. Ціни на роботи були від 500 до 16 тисяч гривень.

Проведення виставки ініціювала родина Івана Чередніченка. Для цього вони передали 12 авторських робіт майстра. Це – різьблені портрети видатних діячів української культури, а також дерев’яні панно на мисливську тематику. Значна частина робіт, представлених на виставці, належить художниці Марині Саркісян – власні картини, петриківські мальовочоки, настільні календарі та патріотичні розмальовки.

Перший етап презентували 3 березня у приміщенні фондів НІЕЗ “Переяслав”. Тоді продали роботи Олександра Суся, Романа Мотузка, Галини Глушко, Марини Саркісян та Світлани Шевченко. Три картини Романа Мотузка одна сім’я викупила відразу оптом. Загалом виручили 16 тисяч 900 гривень. Усі зібрані кошти передали голові ГО “Серця Переяславщини” Інні Марченко для купівлі дрона DJI Mavic 3 Combo та необхідних комплектуючих споряджень.

Ансамблю “Калиновий дзвін” подарували нові сценічні костюми

Захисницям вручили подяки

Валентин Шуткевич та Влада Черненко

Гості свята

Не обійшлося і без музики

Роман Мотузок зіграв на гітарі

Валентин Жуль порадував піснею

Другий етап благодійної виставки

Творчі роботи митців та майстрів

А чому Восьме березня не варто вважати “святом весни і жіночності”, ми пояснили в окремому матеріалі. Читайте його за посиланням.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору