ЖИТТЯ

Масована ракетна атака 9 березня: які наслідки на Київщині

Росія завдала чергової масованої ракетної атаки по України. Яка ситуація на Київщині?

Вночі 9 березня російські війська завдали чергової масованої ракетної атаки по об’єктах критичної інфраструктури України. За повідомленням головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, загалом випустили 81 ракету та 8 ударних безпілотники Shahed. Сили ППО збили 34 ракети та 4 дрони, ще 8 керованих ракет не досягли своїх цілей внаслідок організованої протидії. Влучання в об’єкти інфраструктури зафіксували у кількох регіонах України, є загиблі та поранені. Про ситуацію на Київщині розповідає Інформатор.

Які ракети по Україні випустили росіяни 9 березня:

  • 28 пусків крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555;
  • 20 пусків крилатих ракет морського базування “Калібр”;
  • 6 пусків крилатих ракет повітряного базування X-22;
  • 6 пусків крилатих ракет повітряного базування Х-47 “Кинджал”;
  • 8 пусків керованих авіаційних ракет: 2 – Х-31П; 6 – X-59;
  • 13 пусків зенітних керованих ракет С-300.

У Київській області повітряна тривога тривала із першої години ночі до майже восьмої ранку. Невдовзі після її оголошення Київська обласна військова адміністрація почала повідомляти про роботу ППО в регіоні. Запровадили екстрені відключення світла задля мінімізації значних аварій в разі влучання в об’єкти критичної інфаструктури.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко зазначив, що завдяки роботі ППО ударів крилатими ракетами та БПЛА по столиці не допустили. “Але, на жаль, аеробалістична ракета типу “Кинджал” (попередня інформація) влучила в обʼєкт інфраструктури. Усі служби працюють на місці. Ліквідація наслідків триває. В Святошинському районі уламками ракети поранено дві людини. Їм надається медична допомога. Також рештки ракети пошкодили автомобілі”, – пояснив він.

Невдовзі після завершення повітряної тривоги у Києві та Київській області скасували відключення світла.

Нагадаємо, що 6 березня російські війська атакували територію України дронами-камікадзе. Із північного напрямку загалом випустили 15 безпілотників. Деталі – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору