ЖИТТЯ

У Переяславі чоловік нарвав конопель, висушив їх і відразу попався поліції: який вирок суду

У Переяславі чоловік зірвав та висушив канабіс для власного вживання. Його відразу затримала поліція.

1 вересня минулого року в лісосмузі у Переяславі чоловік побачив дикорослі рослини конопель. Зірвав три стебла, обірвав їхні верхівки та листя одного із зірваних стебел, висушив їх у металевій бляшанці над багаттям, перетер долонями. Частину викурив на місці, а решту канабісу склав у паперовий згорток та помістив до поліетиленового пакету. Коли йшов додому, чоловіка зупинила патрульна поліція й вилучила 25,66 грамів наркотиків. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду від 1 лютого 2023 року.

На судовому засіданні обвинувачений визнав свою провину, зізнався, що взяв наркотики для власного вживання. Розкаявся, попросив суворо не карати та надати йому можливість виправитись протягом іспитового строку. Сказав, що має бажання влаштуватись на роботу та вступити до лав ЗСУ під час воєнного стану. Відомо, що до цього він був неодноразово судимий за подібні вчинки.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та призначив йому покарання у вигляді двох років обмеження волі. Проте звільнив від відбування покарання на випробувальний термін 1 рік. Також з нього стягнуть витрати за проведення експертного дослідження 1132 гривні 68 копійок.

Нагадаємо, що на Переяславщині торів чоловік кілька разів проникав на сусідське подвір’я, пошкодив паркан. Про те, що було в суді, дізнавайтесь тут.

Нагору