ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: який музей Наталія Шульга вважає найкращим

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Наталія Шульга?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділилася переяславка, волонтерка молодіжного центру “Зустріч” Наталія Шульга.

Як дістатися? Мабуть, буду дуже банальною, та моїми улюбленими місцями на Переяславщині є музеї. Найкращим, на мою думку, є музей “Заповіту” Тараса Шевченка. Розміщується він на вулиці Шевченка, 8 у Переяславі. Кожен житель міста точно знає, як до нього дійти із заплющеними очима.

Чим це місце особливе? Я завжди пишалась тим, що народилась і виросла в місті з неймовірною історією. А написання “Заповіту” найвідомішого письменника України саме у Переяславі пробирало мене до мурах. Кожен школяр вчив напам’ять рядки: “Щоб лани широкополі і Дніпро, і кручі було видно, було чути, як реве ревучий”.

Коли відкрила це місце? Вперше потрапила до музею, скоріше за все, з батьками. Мама прививала нам любов до своєї історії, ми часто відвідували музеї, виставки та різноманітні галереї не тільки нашого міста.

Особлива згадка. Пам’ятаю, як на першому курсі університету для нас організували екскурсію саме в цей музей. І тоді я зрозуміла, що кожного разу відкриваю для себе щось нове, навіть приходячи 20 чи 50 раз, і так з усім у житті.

Ще кілька рекомендацій. Звісно, рекомендую відвідати всі музеї, а також пам’ятки культури.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Яна Малишко розповіла про чарівний ліс у Стовп’ягах. Матеріал читайте тут.

Оксана Симоненко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору