ЖИТТЯ

У Переяславі затримали чоловіка із пів кіло конопель, а ще він знущався над бабусею

У Переяславі чоловік знущався над бабусею та вживав наркотичні засоби. Суд призначив покарання.

Восени минулого року в Переяславі чоловік систематично вчиняв домашнє насильство стосовно своєї бабусі: ображав її нецензурною лайкою, кидався у бійку та виганяв з будинку. Також, як стало відомо згодом, він вживав наркотики. 17 вересня на 47-му кілометрі автодороги Бориспіль-Дніпро нарвав конопель. Того ж дня біля дому його затримали правоохоронці із 551,72 грама канабісу в мішку. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду від 10 березня 2023 року.

У суді обвинувачений зізнався, що давно вживає коноплі, оскільки вони допомагають йому від астми. Підтвердив, що часто сварився із бабусею. Тричі був притягнутий до адміністративної відповідальності за сімейні сварки, постанови не оскаржував. Зазначив, що бабуся мала поганий стан здоров’я, однак сама його провокувала, інколи також висловлювалась нецензурно до нього. Розкаявся у своїх вчинках, додавши, що також хворіє, ніде не працює, живе за рахунок матері.

До судового засідання постраждала померла, але це не стало підставою для закриття кримінальної справи. Пом’якшувальною обставиною покарання стало щире каяття обвинуваченого. Натомість, обставиною, яка обтяжує покарання, визнали вчинення злочину щодо особи, яка досягла пенсійного віку та яка є членом його сім’ї.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 126-1 (Домашнє насильство) та ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Згідно із першим фактом, йому передбачили покарання у вигляді позбавлення волі на 1 рік, а з другим – позбавлення волі на 2 роки. Однак на підставі ч. 4 ст. 70 ККУ за сукупністю злочинів більш суворе покарання поглинуло менш суворе. Тому обвинуваченого позбавлять волі на 2 роки, а також стягнуть на користь держави судові витрати за проведення експертизи 1132 гривні 68 копійок.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом 30 днів з дня його винесення.

Нагадаємо, що у на Переяславщині чоловік проник на сусідське подвір’я і пошкодив паркан. Яке покарання призначив суд, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору