ЖИТТЯ

Дівчина із залицяльником, родина та чумаки: у Переяславі відкрили виставку ляльок-мотанок

У Переяславі відкрили виставку ляльок-мотанок. Приурочили її до Міжнародного дня лялькаря.

Близько тижня тому у Переяславському будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді до Міжнародного дня лялькаря (21 березня) відкрили виставку ляльок-мотанок під назвою “В традиціях живе душа народу”. Виготовляли ляльки керівниця гуртка “Креативне рукоділля” Людмила Щава разом зі своїми вихованцями. Про це повідомляє Інформатор.

Людмила Щава розповіла, що перед цією виставкою була ще одна – “Космічні фантазії”, виставка “В традиціях живе душа народу” експонуватиметься орієнтовно до Великодня.

– Ляльки зроблені із різних матеріалів: шерсті, бавовни, бісеру, вовни, бархату, льону. Матеріали діти переважно приносять самі, деякі я можу надавати, – зазначила майстриня. – На виставці є роботи, де діти зробили цілу сім’ю, дівчину на гойдалці із залицяльником, чумаків та поодинокі роботи в українських мотивах. Маленькі роботи виготовляють діти 2-4 класів, на це витрачають тиждень. Більші ляльки-мотанки виготовляють діти після 5 класу.

Людмила Щава викладає в художній школі вже 33 роки, а саме ляльками займається близько 15: “Почала займатись виготовленням ляльок, коли в музей приїхала художниця Катерина Петренко, яка привезла своїх ляльок. Я цим зацікавилась, з’їздила до неї на майстер-клас і почала теж займатись виготовленням, але вже зі своїм баченням”.

У Переяславі в будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді відкрили виставку ляльок-мотанок

Виготовляли їх Людмила Щава разом зі своїми вихованцями

Діти виготовили цілу родину ляльок-мотанок

А тут дівчина на гойдалці, до якої залицяється юнак

Також виготовили маленьких чумаків

Нагадаємо, що у Переяславі проводять конкурс на найкращий рецепт кулешу. Як взяти участь, дізнавайтесь тут.

Оксана Симоненко

Нагору