ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: на “Алеї слави” відчувається простір і легше дихається

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Дмитро Кусай?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділився переяславець, студент Київського університету культури, контент-редактор ЗМІ Дмитро Кусай. Він любить проводити час на “Алеї слави” у Переяславі.

Як дістатися? Ця алея пролягає на проспекті Червоноармійців, 2 (зараз вулиця Покровська – ред.), навпроти заводу “Костал”.

Чим це місце особливе? Там можна побути наодинці. На відміну від парків чи скверів, там практично немає дерев, значно менше людей. І навіть якщо збирається з десяток людей, то за рахунок великої площі тисняви не відчувається. Словом, достатньо простору і якось легше дихається.

Коли відкрив це місце? Якщо бути точним, то у 2018 році. Звичайно ж, бував там раніше, але по-справжньому відкрив саме тоді. В особистому житті стались певні зміни, не хотілось бути у місцях, де багато людей. А там можна було усамітнитись, написати сценарій для відео тощо.

Особлива згадка. Влітку після восьмої вечора з цієї алеї відкривається неймовірний вид на небо перед заходом сонця, адже поруч немає високих будівель. Тому в цей період я найчастіше там буваю.

Ще кілька рекомендацій. Сквер “Серце Переяслава” – любив там посидіти раніше. Звук води у фонтані якось заспокоює.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці своїм улюбленим місцем поділилася волонтерка молодіжного центру “Зустріч” Наталія Шульга. Матеріал читайте тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору