ВЛАДА

У Переяславі зібрали позачергову сесію, щоб виділити гроші з бюджету громади на “стимулюючі виплати” працівникам Бориспільської РДА

Знову спробували виділити гроші з міського бюджету Бориспільській РДА. Що з цього вийшло?

Тиждень тому, 16 березня, на черговій сесії міської ради депутати розглянули питання “Про затвердження Програми підтримки діяльності органів виконавчої влади Бориспільського району на 2023 рік”. Згідно із цією програмою, з міського бюджету Переяслава мали би передбачити 1 мільйон 662 тисячі 500 гривень для забезпечення стимулюючих виплат працівникам апарату та структурних підрозділів РДА. До позитивного рішення тоді не вистачило двох голосів – “за” були 12 депутатів. Тож щодо цього питання 23 березня зібрали позачергову сесію. Інформатор розповідає, що вирішили цього разу.

На цю сесію зібралось 15 депутатів із 27 (для кворуму було достатньо 14). Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко пояснив, що до програми підтримки додали пункт, згідно з яким кошти виділяють, зокрема, “для розроблення та прийняття ефективних рішень щодо соціально-економічного та культурного розвитку Переяславської громади”. Тобто, за його словами, таким чином програму адаптували до місцевого значення і дії районної військової адміністрації передусім будуть спрямовані на потреби нашої громади. Наголосив, що Бориспільська РДА всіляко сприяє Переяславській ТГ під час воєнного стану, щоправда, не про всю допомогу зараз можна говорити публічно у рамках безпеки.

Депутат Олександр Пасічник запитав, чи завізували проєкт рішення працівники міськради. Саулко відповів, що він завізований заступницею міського голови з економічних питань Ольгою Огієвич, керуючою справами виконкому Тетяною Гич, начальницею юридичного відділу Наталією Лебідь та начальницею фінансово-господарського відділу Людмилою Гнідою. Натомість, через певні зауваження не завізувала його начальниця фінансового управління Юлія Жарко і секретар ради Лідія Оверчук, бо, за словами голови, у зв’язку із сімейними обставинами зараз перебуває у відпустці.

Олександр Пасічник поцікавився у Юлії Жарко, чи змінились її зауваження, порівняно з минулою сесією. Вона відповіла, що ні. Зазначимо, що тоді вона пояснювала депутатам і керівництву міськради, що із місцевого бюджету наразі можна передавати кошти до районного тільки на такі заходи: із забезпечення національної безпеки, територіальної оборони, соціального захисту населення.

Після нетривалого обговорення проєкт рішення поставили на голосування. Його знову підтримали лише 12 депутатів: Юрій Анікієв, Олег Бутович, Євгеній Глазунов, Олексій Дикий, Віталій Марченко, Ірина Присіч, Ірина Слюсар, Любов Томенко, Оксана Миколаїнко, Сергій Шаменко, Григорій Ярема та, власне, Вячеслав Саулко. Порівняно з минулим тижнем, “за” стали Томенко та Миколаїнко, а не проголосували позитивно цього разу Володимир Башмак та Руслана Потапенко.

Результати голосування

Вячеслав Саулко резюмував, що у зв’язку з тим, що цього разу зібралось мало депутатів, багато з яких “без поважних причин”, це питання знову поставлять на розгляд на наступній сесії.

Кілька коментарів читачів під публікаціями Інформатора на цю тему:

  • “Ну аякже! Одним зп урізали, щоб дати апарату! Єдріть, дуже ж заслужили!”;
  • “На лікарню жодної копійки, окрім оплати комунальних послуг, зате давайте на премії Борисполю! В нас вже все в шоколаді”;
  • “Війна на вулиці, а вони собі на премії тратять по півтора мільйона”.

Оновлено 24 березня о 10:40: До автора цього матеріалу зателефонував міський голова Переяслава Вячеслав Саулко. Попросив замінити у заголовку слово “премії”, адже про них ні у проєкті рішення, ні під час засідання не йшлося. На запитання, що ж таке “стимулюючі виплати працівникам апарату та структурних підрозділів РДА”, відповісти не зміг. Сказав, що не він вирішуватиме, як саме використають ці гроші. Додав, що в умовах воєнного стану не всі питання можна розкривати на загал.

Нагадаємо, що Вячеслав Саулко не проводитиме звіт перед переяславцями у звичному режимі. Чому поспілкуватись із ним можна буде лише онлайн, дізнавайтесь за посиланням.

Віталій Усик

Фото: Оксана Симоненко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору