ЖИТТЯ

Переходимо на літній час: коли потрібно перевести годинники

Україна переходить на літній час. Стрілки потрібно перевести на годину вперед.

У ніч із суботи на неділю, 26 березня о 3:00, українці переходять на літній час. Тобто необхідно перевести стрілки годинників на одну годину вперед. Таким чином наступна доба зменшиться на годину. У сучасних гаджетах час зміниться автоматично, не потрібно робити цього власноруч. Про це повідомляє Інформатор.

Переведення годинників в Україні регламентується постановою Кабміну від 13 травня 1996 року №509 “Про порядок обчислення часу на території України”. За традицією, стрілки зрушують восени та навесні – в останню неділю жовтня і останню неділю березня.

Першим ідейником переведення годинників став Бенджамін Франклін. Так, той самий, що є одним із батьків-засновників США. Він опублікував свою ідею економії часу в 1784 році, але подейкують, що Франклін зробив це жартома. Осучаснений перехід часу запропонував майже через сто років інший діяч – етимолог Джордж Вернон Хадсон.

Нагадаємо, що на Київщині офіційно змінили дію комендантської години. Детальніше читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору