ЖИТТЯ

Вбивство 5-річного Кирила Тлявова у Переяславі: експерти вважають, що він помер від прямого влучання кулі

Експерти вважають, що Кирило Тлявов помер після прямого влучання кулі. Обвинувачений у вбивстві змінив місце проживання.

У справі вбивства 5-річного Кирила Тлявова до Переяславського міськрайонного суду надійшли результати повторних комплексної судово-медичної та судово-балістичної експертиз ситуаційних обставин, яких чекали понад рік. За словами адвоката обвинуваченого Івана Приходька – Віктора Чевгуза, експерти вважають, що хлопчик помер в результаті прямого влучання кулі, а не рикошету, як стверджувала попередня експертиза. Про це 23 березня повідомило Суспільне, передає Інформатор.

“Основний висновок, що Кирило Тлявов був вбитий не від рикошету, а прямим влучанням. До того ж цей висновок прямо суперечить висновку попередньої експертизи. Якщо в матеріалах справи є висновки експертиз, які суперечать одна одній, – призначається третя експертиза. Я написав заперечення, бо висновок неякісний, не об’єктивний і не може бути покладений в основу обвинувачення”, – сказав Суспільному Віктор Чевгуз.

Також фахівці визначили положення дитини в момент пострілу та нібито зріст стрілка. Для цього вдалися до слідчого експерименту та використали лазерні прилади вимірювання. Однак і це, за словами Чевгуза, не відповідає дійсності: “У висновку написано, що в Кирилка могли влучити тільки, якщо він сидів. А рідний брат Кирилка каже, що Кирилко сидів, куля потрапила в голову і він лобом вдарився об асфальт. Тобто висновки експертизи суперечать словам його рідного брата. Також експерти вказали зріст стрілка – 175 см зріст, а в Івана Приходька 171 – це різна висота. А як він тримав гвинтівку? Може, він стріляв з-під руки, а може закинув на плече”, – зазначив адвокат.

За словами Чевгуза, з чотирьох обвинувачених зріст близько 175 сантиметрів має інший фігурант, також колишній поліцейський, Володимир Петровець. “Та тільки Приходьку інкримінують неумисне вбивство, відтак експерти під час слідчого експерименту орієнтувалися на його особу”, – сказав адвокат. Додав, що буде оскаржувати висновок і клопотатиме про призначення третьої експертизи.

Прокурор та адвокатка родини Тлявових коментувати результати експертизи Суспільному до повного ознайомлення відмовились. Наступне судове засідання у справі вбивства Кирила Тлявова заплановане на 19 квітня.

Попередню експертизу влітку 2020 року провели фахівці іншої установи – КНІДСЕ. Вона встановила, що куля зрикошетила від каменю і потрапила дитині в голову. А Кирило Тлявов в момент пострілу перебував навприсядки.

Іван Приходько, фото “Бабель”

Зміна місця проживання Приходька

Також суд на прохання обвинуваченого Приходька змінив місце його проживання через заборгованість з комунальних послуг та замалу житлову площу. Прокурори були проти. Тепер чоловік перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом не у власній квартирі, а в приватному будинку.

22 грудня минулого року Приходька звільнили з-під варти через рішення Європейського суду з прав людини та призначили компенсацію у понад 9 тисяч євро.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору