Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

На Київщині “Пункти незламності” працюватимуть інакше

На Київщині “Пункти незламності” змінюють графік роботи. Як тепер буде?

“Пункти незламності” в Київській області змінюють графік роботи. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Про це 27 березня повідомили на сайті КОДА, передає Інформатор.

“Пункти незламності” вирішили перевести з режиму цілодобового функціонування в режим готовності до термінового відновлення роботи. У випадку екстрених відключень електроенергії, порушення роботи критичної інфраструктури або іншої надзвичайної ситуації “Пункти незламності” мають відновити роботу протягом 1-2 годин.

“Пункти незламності”, що створені в адміністративних будівлях, зокрема у приміщеннях районних військових адміністрацій, сільських, селищних, міських рад, старостатах та ЦНАПах, продовжать працювати в робочі години. Там люди можуть отримати доступ до інтернету та підзарядити мобільні пристрої.

У кожній територіальній громаді має функціонувати щонайменше один такий центр підтримки незалежно від кількості відвідувачів. У великих громадах кількість пунктів може бути збільшена.

Зазначимо, що через масовані ворожі атаки на критичну інфраструктуру протягом осені-зими в Київській області облаштували 433 “Пункти незламності”. Із них 60 локацій розгорнула Державна служба з надзвичайних ситуацій України, 85 пунктів створив відповідальний бізнес.

Пункти функціонували цілодобово та безкоштовно. У них, попри відключення електроенергії, люди могли погрітися, підзарядити гаджети, скористатися мобільним зв’язком та інтернетом. Більшість пунктів забезпечені генераторами, мають запаси води та їжі, засоби особистої гігієни тощо.

Нагадаємо, що “Пункти незламності” можна знайти через Telegram-бот. Де вони були в Переяславі, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору